Liigan runkosarjan viime lauantain päätöskierroksen ottelussa Ässät-HIFK koettiin kuohuttava tilanne vieraiden hyökkääjä Joonas Raskin ja päätuomari Anssi Salosen välillä. HIFK-hyökkääjä törmäsi tuomariin, eikä saanut kakkua.

Kiekkoareena huomautti jutussaan, että otteluvalvoja Pertti Juhola kirjasi tapahtuman raporttiinsa, mutta asiaa tutkittuaan päävideotuomari Kari Jalonen ei vienyt sitä rangaistusmenettelyyn.

Rask yritti tallenteenkin (Ruudun video) mukaan väistää Salosta, muttei siinä onnistunut. Liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä huomatti lisäksi sivuston jutussa, Rask hyökkääjä yritti myös väistöä siirtäen jopa mailaansa.

– Tapaus tutkittiin perusteellisesti, mutta katsottiin, ettei se ollut pelikieltoon johtava. Rask yritti selvästi väistää tilannetta, eikä se johtanut vakavasti tuomarin turvallisuuden vakavaan heikentymiseen.

– Meillä on kaudessa pari-kolme tapausta, jotka johtavat pelikieltoihin. Tutkimme reilut kymmenen tilannetta. Näiden lisäksi on paljon tapauksia, joissa on pieniä törmäyksiä, kosketuksia ja tönimisiä. Niitä tulee ruuhkatilanteissa, Järvelä jatkoi.

Tällä kaudella aiemmin pelikiellon ovat tuomariin törmäämisestä saaneet Raskin joukkuekaveri Juha-Pekka Haataja ja HPK:n Janne Lahti. Nyt HIFK selvisi kuitenkin säikähdyksellä, kun sen tähtihyökkääjä ei joudu sivuun sanktioiden takia.

Kiekkoareenan alkuperäisen jutun voit lukea painamalla tätä.