Kärpät-ikonin juhlapeliä varjostaa suuri murhe – ennen peliä juhlitaan ja surraan

© Kuva: Juha Tamminen

Oulun Kärppien kapteeni Lasse Kukkonen saa tänään täyteen 100 SM-liigan pudotuspeliä. Kuten tapana on, Kukkonen palkitaan tasaluvun kunniaksi ennen Kärppien ja Ässien välistä puolivälieräottelua.

Valitettavasti joukkueet ryhmittyvät ennen ottelua siniviivoille myös paljon murheellisemmasta syystä. Ässät tiedotti tänään, että joukkueen pitkäaikainen huoltaja Harri Palonen on menehtynyt. Kärpät puolestaan ilmoitti kunnioittavansa Palosen muistoa hiljaisella hetkellä ennen illan ottelua. Ässät pelaa ottelun surunauhoissa.

Kukkonen, 36, on kymmenettä kertaa mukana SM-liigan ja Liigan pudotuspeleissä. Kukkosen ensimmäinen kokemus näistä karkeloista on niinkin kaukaa kuin miehen tulokaskaudelta 2000–01.

Kukkonen on voittanut Kärppien kanssa kolme Suomen mestaruutta: joukkueen varakapteenina 2005 sekä kapteenina 2014 ja 2015. Kaikkkiaan Kukkonen on tehnyt pudotuspeleissä pisteet 13+33=46. Näissä otteluissa luottopuolustajan tehotilasto on kunnioitettavat 21 pykälää plussalla.

Kukkonen on neljäs pelaaja, joka saa 100 pudotuspeliä täyteen Kärppien paidassa. Edellä ovat (vielä) Mika Pyörälä ja Jari Viuhkola (molemmat 124 ottelua) sekä Ilkka Mikkola (103).

Lähde: www.liiga.fi


Lunasta 50€ ilmainen live-veto Huuhkajien EM-avaukseen! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista ja tee talletus.
  2. Lyö vähintään 1€ 1×2-veto Suomelle Liechtensteinia vastaan.
  3. Suomen voittaessa saat 50€ ilmaisen livevedon Suomen ensimmäiseen EM-otteluun!