Arizona Coyotesin suomalainen maalivahti Antti Raanta oli yksi joukkueensa suurimmista sankareista, kun Coyotes haki täydet pisteet 3–2-voitolla Vegas Golden Knightsilta.

Raanta torjui 27 laukausta 29:stä ja kasvatti peräkkäisten voitto-ottelujensa putken jo neljään. Coyotesin voiton toinen pääarkkitehti oli kaksi maalia laukonut Kevin Connauton.

Raanta ja Coyotes tarvitsivat voittoon myös pikkuisen tuuria – mutta sehän on erityisesti Las Vegasissa vain toivottavaa. Kiekko osui neljä kertaa Raannan vartioiman maalin rautoihin, ja ottelun jälkeen toimittajat kysyvätkin raumalaiselta, ovatko tolpat kliseisesti maalivahdin parhaat ystävät.

– Heh, on aina hienoa kuulla se kilahdus. Joskus tarvitaan onneakin. Ehkä minun olisi tällä tuurilla pitänyt mennä lyömään eilen kaikki punaiselle, Raanta viittasi kasinokaupungin lukuisten peliluolien rulettipöytiin.

– Peli oli tasainen, meillä oli onnea ja tarvitsimme sen, Raanta myönsi.

Maanantaina Coyotes oli voittanut USA:n itärannikolla Floridassa itäisen konferenssin kärkijoukkueen Tampa Bay Lightningin 4–1. Lähes koko mantereen yli suuntautuneen lennon jälkeen Coyotes oli Las Vegasissa jopa yllättävän pirteässä iskussa.

– Meillä oli pitkä lento, ja sitten heti valmistautuminen uuteen peliin. Tämä oli meille huikea juttu, Raanta iloitsi.

Golden Knights on läntisessä konferenssissa kolmantena, Coyotes taas koko NHL:ssä kolmanneksi viimeisenä.

– Loppukaudella meille on tärkeää näyttää kaikille, että voimme voittaa tässä liigassa kenet tahansa. Haluamme näyttää niin faneillemme kuin koko liigalle. Tämä oli meille valtava itseluottamuksen kohotus, Raanta sanoi.

– Kunpa vaan olisimme saaneet kaudelle vähän paremman alun, niin voisimme taistella jopa pudotuspelipaikoista, Raanta mietti.

Katso Raannan haastattelu kokonaisuudessaan alta.

Arizona Coyotes

@ArizonaCoyotes
Raanta: "We want to show that we can beat anybody in this league. A little bit better start, we could actually be in the hunt for a playoff spot."