Täysin järjettömät pinnat takonut suomalainen NHL-lupaus ei pisteitä tuijota: ”Vihaan häviämistä”

© Kuva: Getty Images

Nuorten MM-kisoissa vuodenvaihteessa muiden suomalaisten kanssa pahasti pettynyt Aleksi Heponiemi on ollut WHL-joukkueessaan Swift Current Broncosissa hävyttömässä iskussa koko kauden. Tamperelaislähtöinen Florida Panthers -varaus on painanut tällä kaudella uskomattomat pinnat 26+79=105 vain 46 ottelussa.

Heponiemi itse oli kommentoinut pinnoja Sun-Sentinelille varsin totuttuun tapaan.

– En todellakaan välitä tilastoistani, Heponiemi oli murjaissut sivustolle puhelinhaastattelussa.

– Rakastan vain voittamista. Vihaan häviämistä, hän jatkoi.

Itäisessä konferenssissa kakkosena keikkuvalla Broncosilla on hyvin pullat uunissa. Joukkue on nimittäin varmistanut jo jatkopaikkansa. Häviämisen tuomaa vihaa Heponiemi on joutunut kokemaan 18 kertaa, ja tappioista viisi on tullut varsinaisen peliajan jälkeen.

Kuluva kausi on nostanut hyökkääjän kuumaksi puheenaiheeksi myös NHL:n liittyen. Heponiemen luotsi ei vielä ensi kaudella usko suojattinsa pelaavan taalajäillä.

– Luulen, että hän pelaa vielä yhden vuoden juniorikiekkoa, Swift Current Broncosin luotsi Emanuel ”Manny” Viveiros huomautti viitaten ensi kauteen.

Hänkin on kummastunut pienikokoisen – pituutta noin 180 senttiä ja painoa alle 70 kiloa – taiturin käsittämättömistä otteista. Etenkin syöttötaito ja pelisilmä nousevat pinnalle.

Esimerkiksi Heponiemen paristakymmenestä edellisestä maaliin johtaneesta napsusta jopa noin kolme neljäsosaa on ollut ykkössyöttöjä. Sitä painotti myös ilmeisen ihmeissään ollut Viveiros.

– Ne eivät ole kakkossyöttöjä. Ne ovat ykkössyöttöjä, luotsi sanoi ja jatkoi Heponiemen pelisilmästä:

– Hänen näkemyksensä ja tapansa, jolla hän näkee jäätä, ovat kuin pari askelta muita edellä.