Suomi kaatui olympialaisten avausottelussa – Noora Rädyn sankarilliset otteet eivät riittäneet!

© Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue aloitti olympiaturnauksen sunnuntaina, kun vastaan asettui kisojen ylivoimaisin suosikki Yhdysvallat. Tiukkan haasteen edessä ollut Suomi taipui lopulta maalein 3-1.

Yhdysvallat antoivat Suomelle välittömästi painetta ottelun ensiminuuteista lähtien, mutta Leijonien maalilla torjunut Noora Räty ei antautunut helpolla. Painostuksesta huolimatta avausmaalin teki kuitenki Suomi, kun Venla Hovi pääsi laukomaan maalin edestä kiekon reppuun. Osuma syntyi kuusi sekuntia ennen erän päättymistä.

Toinen erä alkoi samalla kaavalla, kuten ensimmäinen. Räty joutui antautumaan ajassa 28:58, kun Monique Lamoureux tasoitti ottelun. Reilun kahden minuutin kuluttua maaliverkko heilahti toistamiseen, kun Suomi pelasi alivoimalla. Kendall Coyne pääsi avopaikasta laukomaan ottelun voittomaalin.

Suomi haki tasoitusta päätöserässä. Tehottomuus kuitenkin kostautui, ja Dani Camoranesi sai mahdollisuuden siirtää kiekon tyhjään maaliin.

Suomen parhaimmistoon kuulunut Räty piti joukkuettaan pystyssä ja torjui yhteensä 40 kertaa.

Naisleijonat pelaavat seuraavan kerran ylihuomenna, kun vastassa on toinen kestomenestyjä Kanada. Lohkossa pelaa myös venäläisistä urheilijoista koostuva joukkue, jonka Suomi kohtaa torstaina.