NHL:ssä mittavan uran tehnyt venäläispuolustaja Anton Voltshenkov on saanut KHL:n verkkosivujen mukaan monoa Admiral Vladivostokista.

Admiralin varakapteenina toiminut 35-vuotias Voltshenkov pelasi 28 ottelua vaatimattomin tehoin 1+2=3. Kokeneelle venäläispelurille ei ole vielä löytynyt uutta joukkuetta ja on olemassa mahdollisuus, että hänen uransa päättyy tähän kauteen.

Voltshenkov pelasi NHL:ssä yhteensä 696 ottelua tehoin 19+114=133. Moskovalaispeluri edusti urallaan Ottawa Senatorsia, New Jersey Devilsiä ja viimeisimpänä kaudella 2014-15 Nashville Predatorsia. Hän pääsi kaksi kertaa NHL:n Stanley Cup -finaaleihin, mutta molemmat kerrat päättyivät pettymykseen.

Loukkaantumisista uransa loppuvaiheilla kärsinyt venäläisjyrä jätti kauden 2015-16 kokonaan pelaamatta, koska hän ei saanut NHL:stä enää sopimusta.

Voltshenkov tunnettiin yhtenä 2000-luvun pelätyimpänä taklaajana ja kiven kovana laukausten blokkaajana. NHL-piireissä häntä kutsuttiin lempinimillä ”A-Train” tai ”Russia Bear” hänen pelityylinsä takia.

– Me kutsuimme häntä lempinimellä ”Russian Bear”, koska aina kun hän taklasi, hän satutti ihmisiä. Jos tulet pää alhaalla, hän saa sinut selälleen todella nopeasti. Hän ennakoi ja lukee peliä niin hyvin. Hän blokkaa paljon vetoja ja on yksi jätkistä, joka taklaa todella kovaa. Hän tekee kaiken ja joukkue on aina Anton Voltshenkoville tärkein, Ottawa Senatorsin hyökkääjä Chris Neil kuvaili Voltshenkovia NHL.comille vuonna 2006.