Ohhoh! NHL-sensaatio nollattiin tylysti – hurja myllykään ei auttanut

© Kuva: Getty Images

Sensaatiomaisesti koko NHL:n kärkijoukkueeksi noussut Vegas Golden Knights kärsi viime yönä Suomen aikaa harvinaisen kotitappion Anaheim Ducksille.

Tappiota voi todella pitää harvinaisena, sillä tulokasjoukkue on hävinnyt 29 kotiottelustaan vain viisi. Kaiken lisäksi Vegas jäi ottelussa nollille. Ducks vei pisteet maalein 0–2.

Tämä oli vasta toinen kerta Golden Knightsin kauden kotiotteluissa, kun joukkue jäi nollille. Ensimmäisestä kotinollasta oli aikaa lähes kolme kuukautta, sillä marraskuun 28. päivänä Dallas Stars vei pisteet T-Mobile Arenalta maalein 3–0.

Ylipäätään Vegas on jäänyt maaleitta kauden 59 ottelussaan vain kolmesti. Nashville Predators oli kuukausi sitten kotonaan parempi maalein 1–0.

Ducks-ottelussa Golden Knights haki viimeisessä erässä vimmaisesti tasoitusta. Loukkaantuneen John Gibsonin tilalle päätöserään Ducksin maalille tullut Ryan Miller torjui viimeisessä erässä peräti 20 kertaa. Vahvasta myllytyksestä huolimatta päätöserässä maalinteossa onnistui vain Ducksin Josh Manson. Ducksin ensimmäisen oli tehnyt avauserässä Jakob Silfverberg.

Yhteensä Ducks-vahdeille kirjattiin 33 torjuntaa. Marc-Andre Fleury selvisi Golden Knightsin maalilla 18 torjunnalla.

Tappiosta huolimatta Golden Knights jatkaa koko NHL:n kärjessä pisteen edellä Tampa Bay Lightningia.