Neljät olympialaiset käynyt leijonalegenda varoittaa: ”P***ele, pitää pelata hyvin – tappio olisi katastrofi”

© Kuva: Getty Images

Peräti neljät olympialaiset urallaan pelannut jääkiekkolegenda Esa ”Enzo” Peltonen uskoo Leijoniin tiistain nitro-ottelussa Etelä-Koreaa vastaan. Silti legendan suusta kuuluu haastattelussamme myös varoituksen sanoja.

Esa Peltonen, miltä Suomen peli kisoissa on toistaiseksi näyttänyt?

– Suomen peli näytti todella hyvältä Saksaa ja Norjaa vastaan, mutta niissä peleissä sen pitääkin näyttää. Ruotsi-ottelu taas… Ei sekään huono ollut, mutta jotain siitä puuttui. Suomi ei oikein päässyt parhaalle tasolleen, ja Ruotsi hallitsi.

Mutta hyviäkin asioita oli?

– Ilman muuta. Meidän ylivoimamme on ollut vahva. Se on iso etu seuraavissa peleissä. Ruotsia vastaan vaan ylivoimassa oli vähän huonoa tuuria.

Tänään on siis vastassa Etelä-Korea ”ylimääräisessä” ottelussa. Mitä ajattelet siitä?

– Nyt on vuorossa tosi tärkeä peli. Perkele, pitää oikeasti pelata hyvin, että voitetaan.

”Perkele, pitää oikeasti pelata hyvin, että voitetaan.”

Sinun aikanasi, ja poikasi Villenkin, joka pelasi myös neljät olympialaiset, olisi ollut aika hankala kuvitella tällaista tilannetta. Eli että Etelä-Koreaa vastaan ylipäänsä pelataan – ja vielä näin isoin panoksin.

– No eipä tosiaan olisi tullut mieleen vielä pari vuotta sitten, että tällainen tilanne on edessä. Ratkaisupeli Etelä-Koreaa vastaan… Kuulostaa vähän oudolta. Mutta olen tutkinut aika paljon Etelä-Korean joukkuetta. Sehän koostuu pitkälle kanukeista.

– Heitä vastaan pitää pystyä liikkumaan ja luistelemaan. Pitää siis pelata omaa peliä. Sitä kautta homma hoituu. Liian taktiseksi ei homma saisi mennä. Luovuutta pitää olla mukana ja uskallus pelata sekä tehdä ratkaisuja.

Kokemusta näistä peleistä pitäisi Suomella ainakin olla enemmän kuin vastustajalla?

– Näin se on. Mutta ei tätä peliä voi kevyesti ottaa. Näin isoilla panoksilla tulee jännitystä ja painetta joka tapauksessa. Onneksi meillä tosiaan on kokemusta, pelaajistossa ja valmennuksessa. Late (päävalmentaja Lauri Marjamäki) saa kyllä joukkueen pelaamaan ja Suomi hoitaa pelin.

– Vastustajalla ei ole kyllä mitään hävittävää – Suomen tappio olisi katastrofi. Eihän siitä mihinkään
pääse. Mutta en todellakaan usko, että sellaista tulee. Meillä on joka tapauksessa parempi joukkue: jos pelaamme tasollamme, voitamme.


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!