Mitä ihmettä – onko tässä kaikkien aikojen alivoimamaali? ”En tiennyt, miten olisin juhlinut!”

© Kuva: Getty Images

On maaleja, ja sitten on maaleja.

Niitä, joita muistellaan vuosien ja vuosikymmenten päästä ja kysytään, ”missä olit, kun…”

Anaheim Ducksin hyökkääjä Ryan Getzlaf teki eilen yhden näistä maaleista.

Eli varaudu joskus vastaamaan – tai kysymään – missä olit 22.2.2018 (oikeastaan 21.2. Pohjois-Amerikan aikaa). Getzlaf nimittäin teki maalin, jollaista tuskin toiste näet.

Ottelussa Dallas Starsia vastaan Ducks joutui kolmannen erän alkajaisiksi urakoimaan pitkään kahden miehen alivoimalla. Ensin Cam Fowler otti huitomisjäähyn ajassa 40.53. Tämän alivoiman aikana ensin Getzlaf joutui ajassa 42.11 jäähylle pelin viivyttämisestä. Vain viisi sekuntia myöhemmin Josh Manson koki täsmälleen saman kohtalon.

Ducks kuitenkin selviytyi yli kaksi minuuttia kestäneestä kolmella viittä vastaan -tilanteesta, ja jäähyltä päässyt Getzlaf jäi tappamaan alivoiman loppua.

Mutta hän ei tyytynyt tappamaan vain alivoimaa. Ducks-kapteeni tappoi koko pelin.

Vieläpä aivan uskomattomalla tavalla.

Starsin puolustajat John Klingberg ja Tyler Seguin eivät ilmeisesti uskoneet, että väsyneestä Ducks-nelikosta kukaan jaksaisi sännätä yrittämään maalintekoa. Mutta he eivät huomioineet, että Getzlaf oli vasta päässyt jäähyltä ja mies oli kaukalossa tuoreilla jaloilla.

Getzlaf sai kiekon omalla puolustusalueella, nosti sen korkeassa kaaressa ilmaan, aina pitkälle Starsin puolustusalueelle asti. Getzlaf luisteli perään, mutta lähimpänä ollut Seguin ei lähtenyt luistelukilpailuun mukaan. Ilmeisesti Seguin ei tajunnut tilannetta ennen kuin Getzlaf oli jo pitkällä hänen edellään.

Getzlaf luisteli oman roikkukiekkonsa perään, ja ehti siihen juuri ja juuri ennen Stars-vahti Ben Bishopia. Kun Bishop syöksyi vastaan, Getzlaf tökkäsi yhdellä kädellä kiekon Bishopin mailan yli, säntäsi uudelleen kiekkoon ja toimitti sen verkon perukoille juuri ennen kuin Seguin ennätti hätiin.

Yhdellä kauden häikäisevimmistä maaleista Ducks siirtyi 2–0 johtoon ja voiti ottelun näillä lukemilla.

– Meidän jätkämme blokkasivat kuteja huikeasti. Ja maalivahtimme (Ryan Miller) pelasi aivan uskomattomasti. Nuo ovat ehdottomasti jääkiekkopelin isoja käännekohtia, Getzlaf sanoi alivoiman tappamisesta nhl.comin mukaan.

Oman maalinsa jälkeistä tunnetta Getzlaf kuvaili mahtavaksi mutta erikoiseksi.

– Vaikea, onnekas, miten sitä nyt haluaakin kutsua. Tunne oli aivan mahtava. Paitsi että juhlin maalia yksin. En tiennyt, mitä olisin tehnyt! Getzlaf naurahti nhl.comilla.

Yksinäinen juhlahetki johtui tietysti siitä, että kaikkensa antaneen Ducksin alivoimanelikon kaikki muut pelaajat olivat kiiruhtaneet vaihtoon, kun Getzlaf säntäsi huikealle karkumatkalleen.

Getzlafin iloksi koko Ducksin kotihallin Honda Centerin yleisö intoutui juhlimaan hänen kanssaan – pitkään.

Katso Getzlafin ällistyttävä maali alta.