Mieletön temppu – olympialaisissa pelaava hyökkääjä teki komeaa historiaa!

© Kuva: Ilari Isotalo

Yhdysvaltojen komean 5-0-voiton Pyeongchangin talvikisojen alkulohkossa kruunasi Jocelyne Lamoureux-Davidsonin upea olympiaennätys. Venäjän olympiaurheilijat olivat ottavana osapuolena, kun kolmosketjun hyökkääjä painoi lähes 4 000 katsojan edessä kaksi maalia ainoastaan kuuden sekunnin sisään.

Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF vahvisti virallisella Twitter-tilillään, että jenkkitaiturin suoritus on tosiaan uusi olympiaennätys.

Edellinen ennätys oli Kanadan Caroline Ouelletten hallussa. Hän iski kaksi maalia 16 sekunnin aikana piskuisen Italian reppuun Torinossa vuonna 2006, kun vaahteralehtipaidat ryöpyttivät tuolloista kisaemäntää lukemin 16-0.

Tiistaisella voitolla USA varmisti paikan vuoden 2018 kisojen välierissä. Toinen mitalipeleihin paikkansa varmistanut joukkue on Kanada.