Kiekkohullu Suomen kansa on taas kerran sitä mieltä, että Leijonien pitäisi kaataa Norja helposti kohta käynnistyvässä olympiaturnauksen ottelussa.

Ihmisen muisti tuppaa olemaan kovin lyhyt – niin urheilussa kuin politiikassa.

Tuoreessa muistissa nimittäin pitäisi olla viime kevään MM-kisojen draama. Suomi ja Norja päätyivät 2–2-tilanteessa jatkoajalle, ja Norja pääsi vieläpä pelaamaan ylivoimaa. Ottelu kuitenkin ratkesi käytännössä pakkovoiton edessä olleen Suomen eduksi, kun suoraan jäähyltä läpiajoon karannut Markus Hännikäinen iski ratkaisumaalin.

Vuonna 2011 Suomi ja Norja kohtasivat MM-kisojen puolivälierässä. Siinä ottelussa Norja siirtyi toisessa erässä 1–0-johtoon, mutta Suomi käänsi ottelun edukseen kolmen ylivoimamaalin ja yhden tasavajaalla syntyneen osuman turvin.

Norja ei siis missään nimessä ole mikään heittopussi. IIHF:n maailmanrankingissa se on sijalla 9.

Myös leijonalegenda Janne Niinimaa tietää Norjan vaarallisuuden.

– Norja on vittumainen vastustaja, etenkin jos lähtee löysästi peliin. Se on ”piilohyvä” joukkue, jossa on muutamia helvetin hyviä jätkiä, Niinimaa muistuttaa SuomiKiekko.comin haastattelussa.

Esimerkiksi yli sata NHL-ottelua pelannut Patrick Thoresen kiekkoilee tällä hetkellä Euroopan kenties kovimmassa seurajoukkueessa, KHL:n SKA Pietarissa.

– Jos esimerkiksi pari tyhmää jäähyä ottaa, niin sitten ne napauttaa, Niinimaa varoittaa.