Karu uutinen: Yli 5 miljoonan dollarin ex-tähden NHL-ura ohi – ”En todennäköisesti pelaa enää jatkossa”

© Kuva: Getty Images
NHL:ssä huippumatsi Colorado - Vegas! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Kanadalaishyökkääjä Joffrey Lupulin NHL-ura koki dramaattisen vaiheen vuoden 2016 helmikuussa, kun hän kärsi vakavan pelaamisen estävän urheilutyrän.

Toronto Maple Leafsin kanssa vuonna 2013 viiden vuoden mittaisen ja 26,25 (AAV 5,25) miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen allekirjoittanut 34-vuotias hyökkääjä ei ole loukkaantumisensa jälkeen pystynyt pelaamaan yhtään ottelua.

NHL-urallaan 701 ottelua neljässä eri seurassa yhteistehoin 205+215=420 pelanneen Lupulin sopimus päättyy tähän kauteen, ja miehen uran päättyminen on enemmän kuin todennäköistä.

Kaksi vuotta pelikentiltä sivussa olleella Lupulilla on selvästi jo ikävä aikaansa NHL:ssä.

– Kaikki, jotka katsovat kolme tuntia kestävän jääkiekko-ottelun, luulevat, että tuo oli kaikki, mitä teit sinä päivänä. Se ei kuitenkaan ole totta. Vaikka en pelaa tällä hetkellä, minun täytyy… Kerron itselleni joskus, että: ”Ai, että kaipaan tiettyjä asioita.” Ajattelen vain niitä parhaita hetkiä. En mieti niitä monia eri kertoja leikkaussalissa, luiden murtumisia tai muita pahoja, tai rankkoja hetkiä. Loukkaantumiset kuuluvat asiaan, Lupul sanoi Member Guest -podcastille kanadalaismedia Sportsnetin mukaan.

– Miettimällä näin on paljon helpompi päästää irti siitä faktasta, että kehoni ei ole enää siinä kunnossa, että voisin pelata jääkiekkoa. Mutta on todella helppoa muistella upeita hetkiä – pudotuspelejä, isoja maaleja tai muita asioita. Tuo on yksi asia, jonka kanssa taistelen nyt, kun en pelaa – enkä todennäköisesti pelaa jatkossakaan, entinen kiekkotähti jatkoi.

Jääkiekkouran jälkeen Lupul on käyttänyt aikaansa muun muassa golfaamiseen ja kitaran soittamiseen.

– Kun omistaa elämänsä jollekin asialle, kuten ammattiurheilulle tai musiikille, siihen liittyy paljon asioita, joita joutuu uhraamaan. En voinut esimerkiksi mennä lomailemaan kavereideni kanssa. Kauden päätteeksi oli kaksi viikkoa lomaa, jonka jälkeen täytyi palata takaisin kuntosalille – joka oli muuten loistavaa. Rakastin sitä. Kaipaan sitä, Lupul sanoo haikeasti.

– Kaipaan paljon asioita, mutta jääkiekon ulkopuolella on niin paljon asioita joita voit tehdä. Se puoli tässä on todella kiinnostavaa.


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.

NHL:ssä huippumatsi Colorado - Vegas! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!