Naisleijonat palasi Sotshin vuoden 2014 talvikisojen pettymyksen jälkeen jälleen olympialaisten välierämaaksi, kun se höykytti rakasta länsinaapuri Ruotsia neljännesvälierässä peräti lukemin 7-2.

Suomi on ottanut olympialaisissa historian saatossa kaksi mitalia, ja noista kumpikin on pronssisia. Naisleijonien kaulaan ripustettiin himmeimmät mitalit Naganossa vuonna 1998 ja Vancouverissa kahdeksan vuotta sitten.

Finaalipaikka on siis kiertänyt, kun kaikkiaan neljässä finaalissa viidestä ovat pelanneet lajin mahtimaat Kanada ja USA. Torinossa vuonna 2006 Ruotsi jysäytti jymypaukun rynnimällä aina olympiahopealle.

Mutta olisiko nyt Suomen vuoro rikkoa kirous, ja rynniä finaaliin? Ainakin kommenteista päätellen ilmassa on jotain poikkeuksellista.

– Olen totta kai onnellinen voitosta, mutta nappi napsahti heti pelin jälkeen asentoon, jossa aletaan latautua välierään. Ei se aiemmin ole näin nopeasti siihen suuntaan kääntynyt, kumilaatan Ruotsin häkkiin kahdesti ampunut ykkösketjun sentteri Riikka Välilä sanoi Suomen Olympiajoukkueen tilillä salaperäisen oloisesti.

Olympic Team Finland

@OlympicTeamFI
Riikka Välilä: "Olen totta kai onnellinen voitosta, mutta nappi napsahti heti pelin jälkeen asentoon, jossa aletaan latautua välierään. Ei se aiemmin ole näin nopeasti siihen suuntaan kääntynyt." #PyeongChangFI #OlympicTeamFI #Naisleijonat

Jotain erilaista on siis ilmassa.

Viekö Suomen tie sensaatioon, eli finaaliin? Se selviää maanantaiaamuna, jolloin Naisleijonat haastaa kaksi kertaa putkeen olympiahopealle taipuneen USA:n.