Suomalaismaalivahti Antti Raanta auttoi jälleen loisto-otteillaan Arizona Coyotesin voittoon NHL:ssä.

Maanantaina Raanta torjui 37 kertaa, kun Coyotes voitti Chicago Blackhawksin peräti 6–1. Eilen suomalaisen piti olla lepovuorossa vierasottelussa San Jose Sharksia vastaan, mutta Scott Wedgewoodin loukkaannuttua Raanta pääsi tositoimiin kolmannen erän alkuhetkillä. Coyotesin tiedotteen mukaan Wedgewood sai ylävartalovamman.

Raannan hypätessä kaukaloon Coyotes johti 2–1, ja niihin lukemiin ottelu myös päättyi. Raanta torjui viimeisessä erässä 12 kertaa, mm. Jannik Hansenin loistopaikan maalin edestä.

– Antti on aina valmiina, kun tarvitsemme häntä, Coyotesin twitter-tilillä kommentoitiin huipputorjuntaa.

Jo maanantain voiton jälkeen Coyotesin some-tiimi kommentoi myös Raannan ottelun jälkeen joukkuetovereilta saamia onnentoivotuksia tunnelmoimalla, että ”suomalaiset rakastavat halailua”. Nyt, ystävänpäivän kunniaksi Coyotesin tiedotusosasto vei hehkutuksen vielä aivan uudelle tasolle.

Monet suomalaisetkin tuntevat englanninkielisen runon, joka alkaa sanoilla ”roses are red, violets are blue”. Alunperin runo on sisältänyt vapaamuotoisen rakkaudentunnustuksen, joka päättyy sanaan ”you” (sinä).

Melkoisen rakkaudentunnustuksen saivat nyt myös Raanta ja Wedgewood Coyotesin some-tiimiltä. Kyseisen runon loppu oli nimittäin muokattu muotoon ”Scott Wedgewood’s a stud and Antti Raanta is too.”

Vapaasti suomennettuna viimeinen virke tarkoittaa, että ”Scott Wedgewood on pylväs, ja niin on myös Antti Raanta”.

Hyvän alkuviikon myötä Coyotes on kelpo pisteputkessa. Neljästä viime ottelusta Coyotes on saalistanut kolme voittoa ja tasapelin.

Hyvästä jaksosta huolimatta Coyotes on yhä NHL:n hännänhuippuna kerättyään 57 ottelusta 40 pistettä. Tosin itäisen konferenssin jumbo Buffalo Sabres on enää neljä pistettä edellä.

Katso Raannan huipputorjunta ja Coyotesin maalivahdeista rustattu runo alta.