Jääkiekon olympiaturnaus on jo oven takana. Ensi kuussa pelattavissa miesten kisoissa on mukana 12 maata, joista omalla tavallaan yksi mielenkiintoisimmista on lilliputti Slovenia – maa, joka ylsi nelisen vuotta sitten Sotshissa sensaatiomaisesti puolivälieriin asti.

Tuolloin se voitti alkulohkossa rakkaan vihollisen Slovakian, puolivälieriin paikka irtosi Itävalta-voitolla. Suomalaisittain joukkue on mielenkiintoinen, luotsaahan sitä Kari Savolainen apunaan Jukurien päävalmentaja Risto Dufva.

Viime keväänä MM-kisojen A-sarjasta pudonnut Slovenia lähtee jälleen matkaan ennakkoluulottomasti, puolivälieräpaikka mielessä.

– Olisin erittäin tyytyväinen, jos voittaisimme neljännen pelin, Savolainen sanoi Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n sivuilla viitaten neljännellä pelillä pudotuspelien 1. kierroksen otteluun.

Paikka kahdeksan joukossa tarkottaisi sitä, että taakse jäisi neljä maata. Tuo todistaakin sen, että Savolaisen tavoite on varsin kova – lähtökohtaisesti kyseiset neljä joukkuetta voisivat olla esimerkiksi Etelä-Korea, Saksa ja Norja sekä vaikkapa Sveitsi tai Slovakia.

Miesten turnauksessa on kolme alkulohkoa, joista suoraan puolivälieriin etenevät lohkojen voittajat ja paras lohkokakkonen, loput joukkueet etenevät karsintakierrokselle.

Slovenia kohtaa omassa alkulohkossaan Slovakian ja Yhdysvallat sekä paljon kuohuttaneen venäläisurheilijoiden muodostaman joukkueen.

– Valmentajan näkökulmasta olen myös kiinnostunut siitä, miten meidän suorituskykymme kehittyy ensimmäisestä pelistä kolmanteen. Haluan, että joukkue kasvaa pelistä seuraavaan.

– Valmentajana olen onnellinen, jos olympialaisten jälkeen voimme sanoa, että näytimme itsellemme parastamme ja pelimme oli parhaalla tasolla, johon pystymme.

Savolaisen luotsaaman Slovenian joukkueen voit katsoa tämän linkin takaa.