Kuinka usein se onkaan nähty?

Se, että Mikko Koivu tarjoilee hienon, vapauttavan syötön, ja Mikael Granlund kiittää ja kumartaa tekemällä näyttävän maalin.

Usein! Ja taas viime yönä. Vihdoinkin, voisi moni Minnesota Wildin sanoa.

Edellisen kerran Koivu oli nimittäin syöttänyt Granlundin viimeistelemän maali ikuisuudelta tuntuva aika sitten, 22. marraskuuta. Vielä seuraavassa pelissä Koivu sai syöttöpisteen, mutta ajautui tämän jälkeen uskomattomaan yhdentoista ottelun pisteettömään putkeen.

Tämän putken aikana lähes aina NHL:ssä yhdessä pelanneet Granlund ja Koivu myös erotettiin toisistaan eri ketjuihin.

Viime vuoden lopulla Koivu sai kakkossyötön kahteen Granlundin maaliin, mutta vasta viime yönä Koivu taas vapautti Granlundin maalinkoon. Välissä ehti kulua 21 ottelua, joissa Koivu ei ollut Granlundin osuman ykkössyöttäjä.

Mutta kun putki katkesi, se katkesi tyylillä. Koivu riisti hyökkäyspäässä laidan vieressä kiekon Calgary Flamesin Johnny Gaudreaulta ja syötti rystyltä Garnet Hathawayn jalkojen välistä b-pisteen taakse Granlundille, joka läväytti hurjan rannekudin Mike Smithin vartioiman maalin kattoon.

Granlund kavensi maalillaan kolmannessa erässä tilanteeksi 2–1. Viitisen minuuttia myöhemmin Granlund ja Ryan Suter alustivat Jared Spurgeonin tekemän tasoitusmaalin.

Flames voitti ottelun lopulta Dougie Hamiltonin jatkoaikamaalilla.

Katso Granlundin upea maali tästä linkistä.