Vasta 21-vuotiaan puolustajalupauksen Eetu Sopasen ura on ohi loukkaantumisen takia, kertoo KalPa tiedotteessaan.

Pelicansin kasvatti Sopanen siirtyi kaudeksi 2016-17 Kuopioon, mutta jo marraskuussa 2016 tapahtui loukkaantuminen, josta hän ei ole toipunut kuntoon. Sopanen kaatui epäonnisesti päin joukkuekaveriaan tilanteessa.

– Nyt voisi jo todeta, että pitää käydä todella syvissä vesissä ponnistaakseen ylöspäin. Käänsimme kaikki mahdolliset kivet ja lukuisista yrityksistä huolimatta oli täysin mahdotonta jatkaa ammattilaiskiekkoilijan uraa, Sopanen kertoo KalPan verkkosivuilla.

Isokokoista puolustajaa pidettiin omassa ikäluokassa erittäin lahjakkaana kiekkoilijana. Sopanen on tuttu nuorten maajoukkueista ja on voittanut MM-kultaa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa keväällä 2016.

Sopasen saama vamma ei estä pelkästään huippu-urheilua, vaan vaikuttaa myös hänen arkeensa.

– Tämä on ollut ihan päivittäisellä tasolla kamppailemista ja selviämistä.

– Alamme yhdessä hoitavien tahojen kanssa selvittämään erilaisia jatkokoulutusmahdollisuuksia. Vamma ei tällä hetkellä kuitenkaan anna mahdollisuutta täysipäiväiseen opiskeluun, joten täytyy tarkasti miettiä, että mitä pystyn tekemään. Kova halu olisi kuitenkin tulevaisuudessa työskennellä vielä urheilun ja etenkin jääkiekon parissa.

Sopanen ehti edustaa Pelicansia ja KalPaa ainoastaan 35 liigaottelun verran.