Supertähtien vetovoima sai suomalaisen NHL-lupauksen rapakon taakse – paukuttaa nyt hirmutehoja!

© Kuva: Ilari Isotalo

Alle 18-vuotiaiden maailmanmestari Otto Somppi on suomalaisille mahdollisesti hieman tuntemattomampi suuruus. Kauden 2014-15 jälkeen Suomesta ja Jokerien junnujoukkueista rapakon taakse lähtenyt sentteri on pelannut QMJHL:ssä jo kolme kautta kovalla tasolla.

Somppi on nakuttanut Halifax Mooseheadsin paidassa runkosarjan 155 ottelussa 136 pinnaa, pudotuspelejä vyölle on kertynyt vain neljä ja niissä tilastoihin on merkattu yksi syöttö.

NHL.comin suomenkielinen sivusto kirjoitti julkaisussaan taannoin mielenkiintoisen paljastuksen siitä, mikä hyökkääjän juurikin QMJHL:ään ja nykyiseen joukkueeseensa vei. Halifax Mooseheads on onnistunut loistavasti pelaajien kehittämisessä.

– Kun tämä vaihtoehto tuli, niin aloin selvittää, että ketä täällä on oikein pelannut ja mihin he ovat menneet. Sieltä löytyivät esimerkiksi (Nathan) MacKinnon, (Jonathan) Drouin ja (Nikolaj) Ehlers. Niin sitten päätin, että lähden kokeilemaan tänne, Tampa Bay Lightningin kesän 2016 seitsemännen kierroksen varaus paljasti.

Osaksi siirtymisen Jokereista pois pakotti myös helsinkiläisten lähtö KHL:ään.

– Kun Jokerit siirtyi KHL:ään silloin, niin siinä olisi tullut joka tapauksessa siirto johonkin seuraan, hyökkääjä jatkoi.

Somppi on kuluvalla kaudella päässyt uskomattomiin liekkeihin. Hän on paukuttanut jo yhden kauden piste-ennätyksensä romukoppaan, sillä kesken oleva QMJHL:n sesonki on tuonut 36 mittelössä hurjat pinnat 12+37=49.

Lisäksi aiempina kausina tehotilasto on painunut pakkaselle, mutta nyt se näyttää täysin levotonta lukemaa +31.