Suomalaistähti loukkaantui Sveitsissä – telojalle pelikieltoa!

© Kuva: Juha Tamminen

Sveitsin NLA-liigassa pelaavan SCL Tigersin suomalainen hyökkääjätähti Antti Erkinjuntti loukkaantui eilisessä ottelussa maan suurseuraa ja ylivoimaista sarjajohtajaa SC Berniä vastaan, swisshockeynews.ch-sivusto kertoo.

Erkinjuntti sai olkapäävamman Bernin hyökkääjän Marc Arcobellon taklauksen seurauksena. Erkinjuntti ei pystynyt pelaamaan loppuun ottelua, jonka Bern voitti jatkoajalla maalein 3–2.

Arcobello asetettiin taklauksensa takia väliaikaiseen pelikieltoon, eli tämä ei saa pelata tänään, kun Bern ja Tigers kohtaavat uudelleen. Tällä kertaa on vuorossa Tigersin kotiottelu Langnaussa. Arcobellon taklaus menee liigan kurinpitoelimen käsittelyyn.

SCL Tigers ei ole vielä ilmoittanut Erkinjuntin toipumisennustetta. Erkinjuntti oli loukkaantuessaan joukkueensa pistepörssin kärjessä kerättyään 33 ottelussa tehot 6+21=27.

Eilisessä ottelussa Tigersin laitahyökkääjä Eero Elo saalisti syöttöpisteen molempiin joukkueensa maaleihin ja nousi hätyyttelemään Erkinjuntin piikkipaikkaa. Elolla on nyt kasassa pisteet 11+13=24.

Myös Tigersin pistepörssin kolmosena on suomalaisille kiekkojännäreille tuttu mies. Rauman Lukossa kausilla 2013–17 pelannut kanadalaishyökkääjä Aaron Gagnon on kasannut tehot 13+9=22.

SCL Tigers on NLA-liigassa kymmenentenä, viisi pistettä viimeistä pudotuspelipaikkaa perässä.