Suomalaisen superlupauksen käsittämätön putki poikki – teki 100 päivän ajan pisteitä joka pelissä!

Kauan sitä kesti. Todella kauan!

Kanadan junioriliigassa Western Hockey Leaguessa pelaava suomalaistähti Aleksi Heponiemi takoi pisteitä peräti 28 peräkkäisessä ottelussa. Viime yönä hurja putki tuli päätökseensä, kun Heponiemi jäi ilman pisteitä hänen joukkueensa Swift Current Broncosin hävitessä Spokane Chiefsille vieraissa maalein 2–4.

19-vuotiaan Heponiemen pisteputki alkoi jo lokakuun 14. päivänä ottelussa Edmonton Oil Kingsiä vastaan. Tämän putken viimeinen peli oli viime sunnuntaina Everett Silvertipsiä vastaan. Näin ollen Heponiemen pisteputkelle tuli mittaa hulppeasti tasan sata päivää!

Putken aikana Heponiemi tehtaili lähes uskomattomat 19 maalia ja 50 maalisyöttöä eli yhteensä 69 tehopistettä. Merkillepantavaa on, että putken aikana, kuten koko kaudella, Heponiemi on tehnyt vain kahdesti kaksi maalia eikä kertaakaan kolmea.

Sen sijaan Heponiemen syöttömylly pyörii välillä hurjilla tehoilla. Kauden aikana hän on kuudessa ottelussa saalistanut kolme maalisyöttöä ja viidesti neljä syöttöpinnaa.

Heponiemi on pelannut kauden aikana yhdeksän kolmen pisteen ottelua, viisi neljän pisteen matsia ja kolme viiden pisteen ottelua. Kaikki viiden pisteen tehoillat ovat tulleet saldolla 1+4.

Kauden aikana Heponiemi on pelannut vain kolme ottelua, joissa on jäänyt ilman tehopisteitä. Nämä ihmeet ovat tapahtuneet kauden avausottelussa 22. syyskuuta, 13. lokakuuta ja siis viime yönä Suomen aikaa.

Heponiemen kokonaissaldo kauden 37 ottelusta on 23+66=89. Myös tehotilasto näyttää mukavaa lukemaa +36.

Vuodenvaihteessa pelatuissa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Heponiemenkin tahti oli muiden Nuorten Leijonien tavoin hiljaisempi: viidessä ottelussa Heponiemi sai kasaan tehot 2+0.