Jokerit aloitti KHL-kauden vakuuttavasti ja pelasi syys-lokakuussa 15 ottelun
voittoputken. Joulu- ja tammikuussa Jokerien trendinä on ollut hävitä tiukkoja matseja maalin erolla.

– Viime aikoina olen kaivannut samanlaista menoa kuin alkukaudesta, kun oli 15 voiton putki. Kävin katsomassa matseja ja niissä tuli paljon onnistumisia ja pelaaminen oli ilosta meininkiä. Ylivoima ja erikoistilannepelaaminen oli erittäin hyvää. Hirveä draivi ja sitä oli hieno katsoa, Jokerilegenda Jani Rita muistelee.

Parhaillaan narripaidat tuskailee kolmen pelin tappioputkessa. 15 edellisestä ottelusta on saldona vain neljä voittoa ja kaikki tappiot ovat syntyneet vain maalin erolla.

– Viime aikoina ei ole pystytty raapimaan voittoja ja tiukat pelit ovat kääntyneet tappioiksi. Viime kaudella Jokereilla oli samanlainen vaihe. Kun katsotaan runkosarjan lopuksi sarjataulukkoa, niin ne pari kolme tiukkaa ottelua, jotka on pystytty kääntämään voitoksi, voivat merkitä paljon, narripaita päällään 13 kautta luistellut Rita toteaa.

KHL:n pudotuspelit häämöttävät hiljalleen edessä. Runkosarja päättyy Jokerien osalta maaliskuun ensimmäinen päivä.

– Loppukauteen pitäisi saada samanlainen draivi kun oli alkukaudella. Ei tässä enää hirveästi ole runkosarjaa jäljellä. Siitä saisi positiivisen lähdön playoffeihin.

KHL on rankka sarja. Pelejä on tiuhaan ja välimatkat ovat pitkiä. Lieneekö Jokerien leirissä pientä kisaväsymystä?

– Se on kuitenkin kaikille sama. Toki runkosarja menee eri tavalla eri joukkueilla. Joillekin tulee alkupäähän ja joillekin loppupäähän pitkiä vieraskiertueita. Jokereissa keskityttiin minun pelatessani ja varmasti vieläkin todella paljon palautumiseen ja tehdään todella hyvää duunia kaukalon ulkopuolella sen eteen, että kaikki energia olisi käytettävissä jäällä. Pelaajia he kuitenkin ovat, eivätkä robotteja, joten voi olla pientä väsymystä. Senpä takia olympiatauko tulee todella hyvään paikkaan, Rita toteaa.

Jokerit koettaa tiistaina sahata poikki kolmen pelin tappioputkensa neljän matsin mittaisen vieraskiertueen päätösottelussa Ufassa. Salavat Julajevia luotsaa Jokerien entinen luotsi Erkka Westerlund, joka on saanut joukkueensa pelin uomiin keräten 17 edellisestä ottelusta 13 voittoa ja tappioita on tullut vain neljä.

– Siellä on Erkka penkin takana, yksi hienompia valmentajia suomalaisessa kiekossa ikinä. Joukkueessa on kovia nimiä, joita on nähty jokeripaidassakin. Heilläkin oli vaikeampi vaihe, mutta siitä on selvitty ja he ovat nyt sarjan kärkipäässä. Erkkakin haluaa näyttää, että pystyy tekemään asioita Venäjällä. Peli on alkanut näyttää Erkan näköiseltä kiekolta ja se on tuottanut tulosta. Tulee varmasti erittäin hyvä peli. Vastassa Erkan vanha ja uusi jengi, niin on varmasti vähän erityislatausta molemmissa leireissä, Rita ennakoi.

Ottelu alkaa tiistaina klo 16.00 ja näkyy suorana osoitteessa viaplay.fi. Ottelun parhaat
palat ovat nähtävissä osoitteesta viasport.fi.