Liigassa kuudetta paikkaa miehittävä ja tasaisessa keskikastissa tänään ylöspäin hamuava Lahden Pelicans tiedotti nettisivuillaan, että Jukka Varmanen vahvistaa joukkueen valmennusta loppukauden ajan.

Jo tällä kaudella aiemmin useita lyhyempiä pätkiä Pelicansin mukana ollut heinolalaislähtöinen luotsi on täysipäiväisesti osa Pelicansin valmennusryhmää tammikuusta lähtien.

– Olen tiiviisti seurannut Pelicansia ja heti ensimmäisistä treenipeleistä näki tällä kaudella, että nyt on jotain uudenlaista tekeillä, mikä alkoi kiinnostaa. Omat kuviot muuttuivat tuossa kauden alla ja kesken kauden valmentajatöiden löytäminen on vaikeaa, joten olen erittäin tyytyväinen, että tästä löytyi hyvä paketti, Varmanen iloitsi seuran nettisivuilla.

Vahvistus lahtelaisjoukkueen penkin taakse on kova puhtaasti miehen meriittejä miettimällä, ja hänen 17 vuotta kestänyt valmentajaura onkin ollut erittäin mielenkiintoinen.

Mies on valmentanut muun muassa Mestiksessä, nuorten maajoukkueissa sekä viimeisimpänä viime kaudella KHL:ssä Kunlun Red Starin joukkueessa.

– KHL-vuosi Kiinassa oli hieno keikka. Urheilu oli todella kovatasoista ja vuosi todella opettavainen. Vladimir Jursinov jr. oli joukkueen päävalmentaja, niin häneltä oppi paljon ja miehen kanssa oli opettavaista toimia.

Varmanen miehistöineen kohtaa tänään SaiPan isossa pelissä. Joukkueet ovat Liigan sarjataulukoissa sivuilla kuusi ja 11, mutta piste-eroa laumoilla on vaivainen pinna.