Chicago Blackhawks ja Arizona Coyotes leipoivat vaihtokaupan Suomen aikaan torstain vastaisena yönä.

Coyotes lähetti vaihtokaupassa hyökkääjä Anthony Duclarin ja puolustaja Adam Clendeningin Chicagoon, vaihdossa Arizonaan saapuu hyökkääjät Rikard Panik ja Laurent Dauphin.

Vaihtokaupan selkeästi kovimmat palaset olivat vaihtokauppaa tammikuun alussa vaatinut huippulupaus Duclair ja viime kaudella 22 maalia pyssyttänyt Panik.

22-vuotias Duclair on pelannut tällä kaudella 33 ottelua tehoin 9+6=15. Todellisena vauhtikoneena tunnettu hyökkääjä teki parhaalla kaudellaan (2015-16) 20 maalia ja 44 tehopistettä.

26-vuotiaan Panikin kausi on lähtenyt alavireisesti liikkeelle, eikä slovakialaisella ole 37 peliin kasassa kuin vasta kuusi maalia ja 16 tehopistettä.

– On nyt mennyt muutama vuosi, kun seura ei ole ollut kovin tyytyväinen pelaajaan ja pelaaja ei ole ollut erityisen tyytyväinen seuraan, Coyotesin GM John Chayka perusteli Duclairin kauppaamista Associated Pressin toimittajan Stephen Whynon mukaan.

– Tähän vaihtokauppaan liittyy monta asiaa. Jotkut asiat lukevat selkeästi paperilla. Näet Anthonyn nopeuden ja taidon, jotka ovat ilmiselviä kaikille. On kuitenkin asioita, joiden olisi minun mielestäni parempi pysyä ovien takana, GM jatkoi mystisesti.

Arizona Coyotes

@ArizonaCoyotes
TRADE: #Coyotes acquire Panik, Dauphin from Chicago for Duclair.

nhl.com/coyotes/news/c…