HIFK:n kolmosvahdiksi valahtanut Niklas Bäckström on yllättäen kesken kauden laukonut kovia mielipiteitä HIFK:n seurajohdosta ja omasta asemastaan joukkueessa.

39-vuotias entinen NHL-vahti jäi pienelle vastuulle HIFK:ssa, kun Kevin Lankinen palasi sairastuvalta.

Lankinen loukkaantui kauden kynnyksellä, minkä seurauksena seurajohto päätti reagoida hankkimalla kovan luokan maalivahdin Atte Engrenin.

Nyt Bäckström väittää Ilta-Sanomien haastattelussa, ettei HIFK:n entinen urheilutoimenjohtaja Tom Nybondas ollut hänelle rehellinen tilanteesta. Maalivahdin mukaan Nybondas puhui Engrenin saapuvan joukkueeseen Lankisen loukkaantumisen ajaksi.

– Mutta nopeasti selvisi, että Atelle oli tehty samana päivänä koko kauden mittainen sopimus. Sen olisi voinut rehellisesti kertoa silloin. Minulle kolmosvahdin roolikin on ihan fine, jos se rehellisesti ilmoitetaan. Tai kymmenen pelin jälkeen todetaan, ettei nyt vaan riitä, Bäckström kertoo IS:n haastattelussa.

Nybondas kiistää tämän tiedon.

– Mitään sellaista ei ole luvattu, urheilutoimenjohtajan paikalta kesken kauden väistynyt Nybondas linjaa.

Bäckströmillä itsellään on selvä näkemys tilanteesta.

– Helvetin huonoa urheilujohtamista. Ihan saatanan huonoa urheilujohtamista.

Omien sanojensa mukaan Bäckström ei enää edes harjoittele muiden HIFK:n pelaajien kanssa, vaan treenaa itsekseen yhdessä maalivahtivalmentaja Jan Lundellin opastuksessa.

Tilanne on siltäkin osin erikoinen, että kokenut maalivahti on myös HIFK:n osaomistaja. Nyt hän harkitsee myyvänsä osakkuutensa.

– Harkitsen sitä ja olen luvannut kertoa oman kantani hallitukselle sekä toimitusjohtaja Jukka Valtaselle. Haluan tehdä sen, mikä on pitkällä aikajänteellä seuralle parasta, Bäckström sanoo.

Hän ei säästele sanojaan, vaikka liigakausi on kovassa vauhdissa.

– Olen nyt puolitoista vuotta läheltä seurannut, miten paljon vääriä asioita tehdään urheilupuolella ja sen on muututtava. Jos urheilupuoli toimisi resurssiensa mukaan, HIFK olisi Suomen suurin koko ajan niin kuin sen pitäisi olla.

Hän kyseenalaistaa jopa seuran perinteikkäät arvot.

– Seuran slogan on En gång IFK alltid IFK, mutta en löydä HIFK:n toiminnasta niitä arvoja viime vuosien ajalta. Mutta voin syyttää myös itseäni siitä, että en ole tämän puolentoista vuoden aikana onnistunut pelaajana enkä omistajana edistämään niitä arvoja.

Linkki Ilta-Sanomien alkuperäiseen uutiseen!