Los Angeles Kings ja Edmonton Oilers olivat aiemmin syksyllä suomalaittain mielenkiintoisilla kaupoilla, kun konkareista Oilersissa kauden aloittanut Jussi Jokinen vaihtoi kuninkaiden paitaan ja Michael Cammalleri päinvastoin.

Jokinen iski Oilersissa yhden syöttöpinnan, tehotilasto jäi kolme astetta pakkaselle. Kingsissä hänen vastaavat tilastot ovat 1+4 ja +-0.

Cammalleri teki vastaavasti Kingsissä tehot 3+4 (+1). Oilersissa saldo on nyt 2+5, mutta tehotilasto on peräti viisi astetta pakkasella.

Pelaajista Cammalleri on siis ollut Jokista tehokkaampi uudessa seurassa, mutta toisaalta suomalainen on hoitanut roolin kuin roolin LA:ssa kunnialla – oli kyseessä ylivoima, alivoima, tulosta tekevä hyökkäysketju tai nelosketju.

Koska Jokinen ei näihin Oilersissa aivan Kingsin kaltaisen iskun lailla pystynyt, jäi suomalainen Edmonton Journalin artikkelissa Cammallerin varjoon.

Sivusto kirjoitti, että kanukki on tuonut Edmontonille jotain, mitä Jokinen ei pystynyt tarjoamaan. Erityisesti Cammallerin kaksisuuntainen pelaaminen ja satunnaiset pinnat saivat kehuja, joiden lisäksi sivusto korosti hänen näyttävän ylivoimalla hyvältä.

Hän on yksi harvoista pelaajista, jotka pystyvät pääsemään Oilersissa paikoille, joista pystyy ampumaan vaarallisesti. Tällä kaudella Cammalleri on tehnyt neljä pinnaa ylivoimalla.

Tietysti sivusto kirjoitti nimenomaan panoksesta Oilersissa, mutta sekin on totta, että Jokinen ei missään nimessä ole epäonnistunut Kingissä, vaikka tehoja ei ole tullut aivan Cammallerin tapaan. Lisäksi, vaikka suomalainen on ollut toisinaan jopa katsomossa, ei häntä auta lytätä todella monivaltaisen pelaamisen ansiosta.

Sen puolesta kauppa oli ehkä niin Jokisen kuin Cammallerin ja ennen kaikkea seurojen kannalta onnistunut, että nyt kumpikin on onnistunut rooleissaan mainiosti.