TPS:n juniorijoukkueet läpikäynyt Aleksi Anttalainen on suomalaiselle jääkiekkoväelle ehkä ainakin toistaiseksi tuntemattomampi nimi.

Rapakon takana QMJHL:ssä Blainville-Boisbriand Armadaa edustava pakki viilettää ensimmäistä kauttaan ulkomailla, vaikka lähdön Suomesta piti tapahtua jo viime kaudeksi.

– Minun piti lähteä jo vuotta aiemmin, mutta silloin ei varauksen kanssa mennyt homma ihan putkeen ja tuli mutkia matkaan, Anttalainen kertasi NHL.comin suomenkielisen sivuston haastattelussa viitaten kesän 2016 tapahtumiin.

Armada valasi Anttalaisen lopulta viime kesänä.

Ennen tätä kautta pakki kolusi läpi kaikki nuorten pääsarjat aina A:sta C:hen. Alle 18-vuotiaiden MM-hopeamitalisti on päässyt QMJHL:n kärkijoukkueessa hyvään vauhtiin, vaikka hyppy tuntemattomaan näyttikin arveluttavan.

– Ihan rehellisesti sanottuna en oikein tiennyt etukäteen, että mihin olen tulossa, Anttalainen veisteli sivustolle.

Tällä kaudella 21 ottelussa pinnat 2+8 nakuttanut lupaus on kasvamassa kovassa seurassa kohti huippua.

Pääprioriteetiksi oman pään puhtaana pitämisen listannut suomalainen tietää, mitä nykyisessä joukkueessa vaaditaan.

– Täällä on pari vuotta ollut hyvä joukkue, ja viime kaudella tuli tappio (QMJHL:n) finaalissa. Joukkueen johto on asettanut selvän tavoitteen mestaruudesta ja sen myötä CHL:n Memorial Cup -finaaliturnauksesta. Tällä kaudella pitäisi ottaa se viimeinen askel.