NHL:ssä yhteensä kahdeksan kautta ja 351 ottelua pelannut puolustaja Mike Weber on joutunut lopettamaan kiekkouransa kesken kauden.

Tryout-sopimuksella Ruotsiin SHL:ään Frölunda Indiansiin täksi kaudeksi siirtynyt Weber allekirjoitti juuri joulukuun alussa loppukautta koskevan jatkopaperin ruotsalaisseuran kanssa.

30-vuotias jenkkipakki kärsi kuitenkin 21. päivä joulukuuta pelatussa Rögle-ottelussa vakavan polvivamman, joka estää miehen uran jatkumisen.

– Mike ei ollut heikko pelaaja. Hän oli meille totisesti iso apu. Harmittavasti kuitenkin hänen polvensa ei kestänyt pidempään, Frölundan urheilutoimenjohtaja Fredrik Sjöström kommentoi seuran tiedotteessa.

Weber kerkesi pelata kymmenen ottelua SHL:ssä tehoin 0+3. Hänen tehotilastonsa oli vakuuttava +8.

– Keskustelimme joulun aikana hänen kanssaan, ja hän teki päätöksen lopettaa uransa. Tämä on todella surullista hänelle ja meille. Haluamme kiittää häntä ajastaan täällä ja toivotamme hänelle hyvää jatkoa tulevaisuuteen, Sjöström sanoo.

Weber on Buffalo Sabresin kesän 2006 toisen kierroksen 57. varaus. Romuluinen pakki edusti urallaan Sabresin lisäksi Washington Capitalsia ja Minnesota Wildia, joista jälkimmäisessä hän ei kuitenkaan saanut yhtään pelejä vyölleen.

Frölunda HC

@frolunda_hc
Mike Weber avslutar karriären på grund av skada och lämnar därmed oss i Frölunda. Vi tackar honom för insatserna under hösten! Intervju med Mike på Facebook och FHC-play. frolundaindians.com/artikel/mypxaj…