Suomalaisvahti Tuukka Raskin ura NHL:ssä on ollut upea, toisaalta vuoristoratamainen.

NHL.comin suomenkielinen sivusto muistutti jutussaan, että lopullisen läpimurtonsa kaudella 2009-10 tehnyt Rask nousi ykkösveskariksi ohi Tim Thomasin, mutta seuraavalla sesongilla Rask jäi jälleen luukkuvahdiksi.

Toisaalta hän pääsi tuolloin juhlimaan Stanley Cupia. Lisäksi Rask nappasi myöhemmin Vezina Trophyn, kauden 2013-14 päätteeksi.

– Stanley Cup on totta kai kaikkein himotuin pokaali jääkiekossa, varsinkin NHL-pelaajille. Ei sitä voi oikein verrata mihinkään, Rask myönsi sivustolle.

Cup-mestaruuden voittaminen on tietysti koko joukkueen panos, mutta samaa voi sanoa ilmeisesti myös Vezinasta. Tätä painotti myös Rask.

– Maalivahdin pitää olla hyvä saadakseen Vezinan, mutta jos joukkue ei pelaa yhtään puolustuspeliä, niin eipä siinä ole oikein mitään saumaa voittaa sitä palkintoa tai päästä edes ehdolle. Sikäli täytyy olla hyvässä joukkueessa mukana.

– Toisesta saat kunniaa vain itsellesi, ja toisesta voit nauttia joukkueen kanssa. Kyllä Stanley Cup on se hienoin palkinto, Rask päätti.