Turun Palloseura tiedotti aiemmin tänään, että seura ja ruotsalaishyökkääjä Erik Nyström ovat purkaneet sopimuksensa yhteisymmärryksessä.

Nyströmillä oli lähtiessään uusi seura jo tiedossa. Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaava AIK Hockey tiedotti vain muutama tunti myöhemmin, että Nyström siirtyy joukkueen riveihin.

AIK on Ruotsissa perinteinen suurseura, mutta nyt se on jämähtänyt Allsvenskaniin. Tukholmalaiset pyrkivät kiivaasti takaisin pääsarjaan, ja vahvistivat nyt joukkuettaan Nyströmin lisäksi myös puolustaja Alexander Deilertillä.

– Erik, kuten myös Alexander, on tukholmalaispoika ja iloinen siitä, että pääsee palaamaan kotiin. Erik auttaa joukkuetta erityisesti pelinäkemyksellään ja hyvällä tekniikallaan, AIK:n nettisivuilla julkaistussa uutisessa kerrotaan.

Siirto AIK:hon tarkoittaa, että Nyström ei vieläkään palaa kotimaansa pääsarjaan.

Nyström oli vain 18-vuotias pelatessaan Ruotsin SHL-liigassa MoDon riveissä 19 ottelua kaudella 2011–12. Kesällä 2012 Montreal Canadiens varasi Nyströmin NHL-draftin 6. kierroksella.

Kaudeksi 2013–14 Nyström lähti farmisarja AHL:ään, mutta pelasi vain 17 ottelua ennen siirtymistään KHL:n Medvescak Zagrebiin. Kaudet 2014–17 Nyström vietti Allsvenskanin Oskarshamnissa, Timråssa sekä IK Panternissa.

Nyt 24-vuotias hyökkääjä siis palaa erittäin tuttuun sarjaan. Nyström on pelannut Allsvenskanissa kaikkiaan 135 ottelua tehoilla 30+45=75.