Dallas Starsin suomalaismaalivahti Kari Lehtonen on esiintynyt marras-joulukuun vaihteen parin viikon pelitaukonsa jälkeen edukseen.

Viime yönä Suomen aikaa Lehtonen torjui Dallasille voiton New York Rangersista. Vasta voittomaalikilpailun jälkeen ratkennut voitto katkaisi Dallasin kolmen ottelun mittaiseksi venähtäneen tappioputken.

Viime yön ottelu oli melko erikoinen, sillä Dallas painoi reilut kaksi erää vimmatusti päälle, muttei onnistunut hankkiutumaan kuin 1–0-johtoon. Rangersin maalivahti Ondrej Pavelec torjui kahdessa ensimmäisessä erässä 16 kertaa kummassakin, ja vielä kahdeksan kertaa päätöserässä.

Lehtonen selvisi ensimmäisessä ja toisessa erässä kummassakin viidellä torjunnalla. Päätöserään Rangers tuli vahvemmin ja työllisti Lehtosta yhdeksällä laukauksella. Näistä Rick Nashin laukaus vajaat neljä minuuttia ennen loppua meni maaliin, ja edessä oli jatkoaika ja voittomaalikilpailu.

Lopulta Jason Spezzan rankkari ratkaisi Dallasille vähintään ansaitut kaksi pistettä.

– Hallitsimme peliä täysin 50 minuutin ajan, mutta heidän maalivahtinsa piti heidät elossa ja tilanteen 1–0:ssa. Olen kuitenkin iloinen, että pelaajat osoittivat luonnetta. Oli hyvä saada nämä pisteet, ja ansaitsimme ne, Lehtonen jutteli ottelun jälkeen Dallasin twitter-tilillä julkaistussa haastatelussa.

Lehtoselta kysyttiin, oliko vaikeaa keskittyä peliin, kun töitä ei ollut nimeksikään, mutta tilanne oli silti vain 1–0.

– On se vaikempaa kuin silloin, kun johdamme kolmella neljällä maalilla. Silloin on mukavampaa vain olla tekemättä mitään, Lehtonen myhäili.

Lehtonen on paluunsa jälkeen pelannut neljässä ottelussa ja torjunut 88 laukausta 95:stä. Näin torjuntaprosentiksi tulee 92,6. Lehtosen paluuottelussa Dallas murskasi Coloradon 7–2, mutta sen jälkeen Lehtonen oli häviämässä Nashvillelle ja St. Louisille. Vegas-tappiossa Lehtonen ei pelannut.

– Paluuni jälkeen tämä oli meiltä kokonaisvaltaisesti paras peli, ehdottomasti. Pelasimme fiksua jääkiekkoa, mikä oli kiva nähdä. Pitää vain jatkaa samaan malliin, Lehtonen suunnitteli.