Vancouver Canucks tiedotti torstai-iltana äärimmäisen surullisesta uutisesta.

Canucksin 30-vuotiaan hyökkääjän Derek Dorsettin kiekkoura on tullut päätökseen loukkaantumisen takia.

Dorsett joutui käymään viime kaudella selkärangan leikkauksessa, minkä takia kanadalaispelurin ottelumäärä jäi vain 14:aan.

Romuluisena hyökkääjänä tunnettu Dorsett teki kuitenkin tällä kaudella urhoollisen paluun kaukaloihin ja aloitti sesongin huikealla tavalla.

Dorsett johti marraskuun puolivälissä vielä Canucksin sisäistä maalipörssiä seitsemällä osumallaan. Otteluita miehelle kertyi yhteensä 20 ja tehopisteitä 9 (7+2).

Dorsett pelasi Canucksin puolustamiseen erikoistuneessa hyökkäysketjussa suomalaishyökkääjä Markus Granlundin kanssa.

20 pelin jälkeen Dorsettin selkä alkoi vihoitella uudelleen ja lääkäri antoi miehelle musertavan diagnoosin. Kanadalaishyökkääjän uran jatkumista pidettiin täytenä mahdottomuutena selkävamman uusiutumisen vuoksi.

– Olen musertunut näistä uutisista. Tämä vie todella paljon aikaa, että käsitän tämän oikeasti. Vaikka kuinka vaikeaa se oli kuulla, tohtori Watkinsin diagnoosi oli lopullinen. Tässä ei ole harmaata aluetta, ja se antaa minulle selkeyttä jatkaa eteenpäin. Minulla on terve, nuori perhe ja paljon mahdollisuuksia vielä edessäni. Jääkiekko opetti minulle paljon, ja se tulee auttamaan minua menestymään, missä vain tulevaisuuden valinnassa. Minulla on niin paljon ajatuksia vielä mielessäni ja ihmisiä kiitettävänä heidän tuesta minua kohtaan, Dorsett sanoo tunteellisessa tiedotteessa.

– Ainut, mitä voin sanoa varmuudella on se, että annoin kaikkeni jäällä. Annoin sydämeni ja sieluni joukkueille, mitä edustin. En koskaan peruuttanut haasteista, mukaan lukien tästä. Olen todella ylpeä siitä, miten pelasin. Se teki minusta menestyneen ja hyvän joukkuetoverin. Olen todella ylpeä, että sain elää NHL-unelmaa, mies päättää.

Dorsett pelasi NHL-urallaan Columbus Blue Jacketsissa, New York Rangersissa ja viimeisimpänä Vancouver Canucksissa yhteensä 515 ottelua tehoin 51+76=127.

Kokeneen laitahyökkääjän 2,65 miljoonan dollarin kausipalkan sopimus päättyy kesällä 2019, mutta sopimus puretaan yhteisymmärryksessä aikaisen eläköitymisen vuoksi.