Suomalaisen jääkiekko- ja NHL-fanin jouluaatto on jo tänään.

Yle näyttää suorana New York Islandersin ja Winnipeg Jetsin välisen NHL-ottelun. Isojen panosten kamppailussa nähdään lajin supertähtiä, ja suomalaisittain otteluun kohdistuu suuri mielenkiinto.

Kotijoukkue Islanders kamppailee itäisessä konferenssissa pudotuspelipaikoista ja on tällä hetkellä juuri pudotuspeliviivan paremmalla puolella pisteen edellä hallitsevaa Stanley Cup -mestaria Pittsburgh Penguinsia.

Jets puolestaan taistelee koko läntisen konferenssin kärkisijasta. Konferenssia johtava Los Angeles Kings on saalistanut 48 pistettä. Vegas Golden Knights, Nashville Predators, Jets ja St. Louis ovat kaikki vain kaksi pistettä Kingsin perässä.

Islandersin ykkössentteri John Tavares on koko NHL:n pistepörssissä toisena tehoillaan 21+24=45. Tämän ketjukaveri Josh Bailey on pörssissä neljäntenä tehoillaan 10+35=45. Ketjun kolmas lenkki Anders Lee on takonut tehot 21+15=36.

Jetsin suomalaistähti Patrik Laine huomautti Ylen nettisivujen haastattelussa, että supertähtien läsnäolo pitää huomioida.

– Kun tällaisia jätkiä tulee vastaan, niin pitää olla koko ajan tietoinen siitä, ketä siellä on vastassa. Ei me silti voida liikaa heitä alkaa miettiä, omalla pelillä mennään tähänkin, Laine sanoi Ylen haastattelussa.

Jetsin paras pistemies Blake Wheeler on pistepörssissä yhdeksäntenä saldolla 9+32=41. Mark Scheifele on sijalla 16 tehoillaan 15+22=37.

Laine taas löytyy maalipörssin kuudennelta sijalta 18 osumallaan.

Laine pääsee tänään todistamaan aivan lähietäisyydeltä myös Jetsin seurahistoriaa. Kakkosketjussa Laineen keskushyökkääjänä pelaava Bryan Little pelaa jo 709. ottelunsa Jetsin paidassa. Vain Chris Thorburn on yltänyt samaan ottelumäärään Jetsin ja Atlanta Thrashersin organisaation historiassa.

Suomalaishyökkääjä Joel Armia viilettää Jetsin nelosketjussa. Armia on saanut tällä kaudella kasaan tehot 4+8=12.

Ottelun ennakoidut ketjukoostumukset:

New York Islanders
Hyökkäysketjut
Anders Lee-John Tavares-Josh Bailey
Andrew Ladd-Mathew Barzal-Jordan Eberle
Shane Prince-Casey Cizikas-Cal Clutterbuck
Jason Chimera-Brock Nelson-Steve Bernier

Puolustajaparit
Nick Leddy-Johnny Boychuk
Adam Pelech-Scott Mayfield
Thomas Hickey-Ryan Pulock

Maalivahti
Jaroslav Halak (Thomas Greiss)

Winnipeg Jets

Hyökkäysketjut
Nikolaj Ehlers-Mark Scheifele-Blake Wheeler
Kyle Connor-Bryan Little-Patrik Laine
Andrew Copp-Adam Lowry-Brandon Tanev
Mathieu Perreault-Matt Hendricks-Joel Armia

Puolustajaparit
Josh Morrissey-Jacob Trouba
Dmitry Kulikov-Tyler Myers
Ben Chiarot-Tucker Poolman

Maalivahti
Steve Mason (Connor Hellebuyck)

Lähetys ottelusta alkaa Ylen TV2:ssa ja Areenassa kello 19.45.

Ketjujen lähde: nhl.com