Edmonton Oilersin kausi NHL:ssä on ollut vaikea.

Viime kesänä jopa pudotuspeleihin yltänyt joukkue on kerännyt ainoastaan 24 pistettä, joka on neljänneksi vähiten koko sarjassa. Maaleja se on puolestaan pystynyt tekemään 78 kappaletta, jolla irtoaa paikka kyseisessä tilastossa sarjan keskikastin alapuolella.

Kun kaiken lisäksi ylivoimaprosentti on vasta 23:nneksi ”parasta”, voi Oilersin kauden todeta olleen kaikkinensa vuoristoratamainen, ja varsin vaisu.

Yksi tällaista tekemistä kuvaava pelaaja on Leon Draisaitl. Saksalainen on toisaalta tehnyt 19 pinnaa, muttei vielä yhtään ylivoimalla.

Valonpilkahduksia on siis ollut, mutta roolin ottaminen ratkaisupaikoissa on jäänyt. Sama värssy koskee Oilersiakin.

– Onhan tässä ollut ylä- ja alamäkiä. Toisinaan en ole pelannut niin kuin olisin itse halunnut tai niin kuin minun odotetaan pelaavan, hyökkääjä sanoi NHL.comin suomenkieliselle sivustolle.

– Mutta se on kai ihan normaalia, ja jokainen pelaaja käy joskus läpi samanlaisia jaksoja. Sentterinä yritän pelata samalla tavalla koko ajan. Haluan tehdä ketjukavereistani parempia, pelasin sitten kenen kanssa tahansa, Draisaitl lisäsi.

Saksalaisen heikko suorittaminen ei ainakaan vähennä esimerkiksi Jesse Puljujärven mahdollisuuksia saada lisää vastuuta, vaikka kyseessä ovatkin eri pelipaikan ja -tyylin pelaajat.

Puljujärven kausi on sujunut NHL:ssä itseasiassa loistavasti.

Ei sitä ehkä moni ole tajunnut, että suomalainen on nakuttanut kymmeneen peliin neljä maalia, tehotilaston ollessa samalla peräti +5.

Mutta vaikka Draisaitl onkin pistepörssin 83:s, ja tuon sakin ainoa, joka on ylivoimalla pisteittä jäänyt, saa hän silti kehuja joukkuekavereiltaan.

– Leon ajattelee joukkuetta ensin. Hän on menestynyt kansainvälisillä kentillä ja playoffeissa. Hän on suostunut pelaamaan laidassa, sentterinä, kakkos- tai kolmoskentässä, eikä ole koskaan valittanut siitä. Hän hoitaa hommansa ja pelaa kenen kanssa tahansa. Hän on tasainen luonne, ja se näkyy suoritusvarmuutena kaukalossa, Mark Letestu kuvaili.

Kommenteista voi päätellä sen, että Draisaitliin luotetaan.

Joukkueen edellisessä pelissä hän pelasi Puljujärveen verrattuna noin minuutin enemmän ylivoimaa. Ylivoimakoostumuksiin ei siis ainakaan vielä ole tullut suurempia muutoksia.