Suomalaishyökkääjä Mikko Rantasen huima vire NHL:ssä senkun jatkuu vain.

Viime yönä Suomen aikaa Rantanen teki maalin ja sai syöttöpisteen, kun Colorado Avalanche kävi hakemassa vieraspisteet Florida Panthersilta 7–3-voitolla.

Rantanen avasi Avalanchen maalihanat ensimmäisen erän puolivälin tietämillä. Rantasen ketjukaverit Nathan MacKinnon ja Gabriel Landeskog pelasivat vahvasti hyökkäyskulmassa ja Landeskog toimitti kiekon viivaan Mark Barberiolle.

Rantanen yritti ensin ohjata tämän laukauksen sisään ja väänsi lopulta irtokiekon verkon perukoille.

– Se ensimmäinen maali antoi meille momentumin. Vaikka päästimme maalin avauserän lopussa, saimme momentumin pidettyä itsellämme emmekä päästäneet Panthersia kovin monille maalipaikoille. Tämä oli koko joukkueelta hyvä esitys, Rantanen kiitteli nhl.comin mukaan.

Avalanche todellakin onnistui laajalla rintamalla. Peräti neljätoista joukkueen pelaajista pääsi ottelussa pisteille.

– Meillä on tietyllä tapaa melko hyökkäysvoittoinen joukkue. On tietysti hienoa, että noin moni pääsi pisteille, mutta tärkein asia oli joukkueen kaksi pistettä, ottelun kakkostähdeksi valittu Rantanen järkeili.

Rantanen itse etenee edelleen lähes piste per peli -tahdissa. 28 ottelun jälkeen Rantasen saldo on jo 9+15=24. Vielä lukemiakin hienompaa on se, että Rantanen on vakiinnuttanut paikkansa Avalanchen ykkösketjussa Landeskogin ja MacKinnonin rinnalla.

Voit katsoa Rantasen maalin allaolevasta twiitistä.

Colorado Avalanche

@Avalanche
We struck first with a Rantanen rebound!

#GoAvsGo