Columbus Blue Jackets -luotsi John Tortorella latoi äärimmäisen masentavaa tekstiä NHL.comin haastattelussa hänen joukkueensa tilanteesta. Kahden ottelun tappioputkessa tarpova joukkue on toki lähellä itäisen konferenssin kärkeä, mutta silti päävalmentaja ei ole täysin tyytyväinen suojattiensa otteisiin.

Ykköstähtien panos ei tyydytä itseasiassa tippaakaan.

– Parhaimmat pelaajat eivät ole olleet parhaita pelaajiamme, ja heidän on alettava olla parhaita pelaajia, Tortorella latasi sivuston mukan viitaten tyytymättömyytensä kärkipelaajiin.

– Aiomme auttaa heitä valmentajina, mutta lopulta vastuu kaatuu heille. Joukkueen valmentajana, tämä on yksi suurimmista tehtävistäni valmentajana: Huippupelaajamme on saatava pelaamaan, luotsi jatkoi pauhaamistaan.

Tyytymättömyys on erittäin yllättävää, onhan Columbus siis neljäntenä idässä. Toisaalta, esimerkiksi koko sarjan pistepörssissä kärkipelaajat ovat kaukana kärjestä.

Ykköslinko Artemi Panarin on iskenyt 20 pinnaa, ja noilla irtoaa vasta 80:s sija. Venäläinen on suhteellisen tuore kasvo Columbuksessa, eikä esimerkiksi todellinen seuraikoni – ainakaan vielä.

Pelaajat ovat luonnollisesti reagoineet päävalmentajan pauhaamiseen.

– Puhuimme hieman itsearvioinnista ja rehellisyydestä, 3+5 pisteet iskenyt, kokenut kehäkettu Boone Jenner myönsi.

Toisaalta, myös Tortorella tietää, että hänenkin pitää ottaa roolia kärkipelaajien herättämisessä.

– Osa vastuusta kuuluu minulle, Columbus-käskijä päätti.