Jääkiekkoilevassa Subbanin perheessä koettiin eilen melko mielenkiintoinen päivä.

Perheen kolmesta veljeksestä kaksi vanhinta, P.K. ja Malcolm kohtasivat toisensa kaukalossa ensimmäisen kerran koskaan tosipelissä – ja saman tien NHL-ottelussa!

Veljessarjan vanhin, 28-vuotias P.K., pelaa Nashville Predatorsissa puolustajana, ja 23-vuotias Malcolm torjuu kiekkoja Vegas Golden Knightsin maalilla. Viime yönä Suomen aikaa veljekset kohtasivat Nashvillessä.

Mikä parasta, veljesten isä Karl oli katsomossa monien muiden Vegasin pelaajien isien kanssa.

Vegas vei ottelusta täydet pisteet 4–3-voitolla voittomaalikilpailun jälkeen. Ottelun ehdoton hahmo oli Malcolm Subban, joka torjui ottelussa 41 kertaa sekä voittomaalikilpailussa kaikki kuusi Nashvillen yritystä.

– Tämä oli mahtavaa, todella siisti kokemus. Sain pelata veljeäni vastaan, ja isä oli katsomossa. Tästä tuo mieleen paljon muistoja, Malcolm tunnelmoi nhl.comin mukaan.

P.K. oli lievästi harmissaan tappiosta, mutta kehui vuolaasti pikkuveljensä esitystä.

– Hän pelasi huikeasti. En hänen olisi tarvinnut pelata näin hyvin juuri meitä vastaan, mutta olen hyvin iloinen hänen puolestaan. Hän on kulkenut kivisen tien päästäskeen sinne missä on nyt. Mutta ennen kaikkea tämä oli meidän perheellemme suuri päivä, P.K. Subban muistutti.

Sitä se todella oli. Nuorin veljeksistä, 22-vuotias Jordan nimittäin kaupattiin eilen Vancouver Canucksista Los Angeles Kingsiin. Jordan ei ole vielä pelannut otteluakaan NHL:ssä. Tämä kausi Jordanilta on kulunut AHL:n Utica Cometsissa.

– Kunpa myös Jordan olisi voinut olla täällä, niin tämä olisi ollut aivan täydellistä, Malcolm huokaili.