Yksi tämän NHL-kauden suurimpia yllättäjäjoukkueita on ollut New York Islanders.

Vastoin kaikkia odotuksia Islanders on tällä hetkellä raivaamassa tietään pudotuspeleihin, vaikka he pelaavat kivenkovassa metropolitan divisioonassa.

Islanders on NHL:n toiseksi eniten maaleja tehnyt joukkue 121 osumallaan.

Suuri kiitos tästä kuuluu hirmuisessa vireessä olleelle megatähti John Tavaresin johtamalle ykkösketjulle.

Tavaresin rinnalta löytyy kuitenkin kaksi isolle kansalle tuntemattomampaa nimeä, jotka ovat nousseet täysin puskista NHL:ään eliittiin.

Vasemmassa laidassa pelaava Anders Lee on mättänyt 34 peliin huimat 21 maalia, mikä oikeuttaa koko NHL:n maalipörssin kolmanteen sijaan. Jos Lee jatkaa lopun runkosarjasta samassa maalitahdissa, on hänellä kauden päätteeksi ilmiömäiset 50 osumaa.

Ketjun kolmas lenkki Josh Bailey on tehnyt ällistyttävän tasonnoston Islanders-fanien sylkykupista potentiaaliseksi All-Star -hyökkääjäksi.

Bailey on mättänyt tällä kaudella 34 peliin 42 tehopistettä (10+32), mikä oikeuttaa NHL:n pistepörssin jaettuun kolmanteen sijaan yhdessä Tavaresin kanssa.

28-vuotias kanadalainen on täyden 82 ottelun runkosarjan samassa pistetahdissa pelatessaan täysin häkellyttävässä 101 tehopisteen tahdissa. Miehen aikaisempi piste-ennätys on viime kaudelta, kun hän nakutti 82 pelissä 56 tehopistettä.

Bailey on saanut aivan uudenlaisen noteerauksen medioilta, kun vihdoin miehen peliesityksistä puhutaan, eikä häntä pidetä pelkästään jokavuotisissa siirtohuhuissa.

– Suurin osa huomiosta on ollut ylistystä, joten se on ainakin hyvä juttu, Bailey kommentoi aivan uutta tilannettaan Sportsnetille.

Bailey siirtää kuitenkin nöyränä miehenä puheen ketjutovereidensa suuntaan.

– Me emme olisi tässä keskustelemassa ilman noita kavereita (Lee ja Tavares). Jos sinulla ei mene hyvin jokin ilta, anna näille kavereille kunniaa. He tempaavat sinut mukaansa, kanadalaispeluri sanoi.

Islanders sai kesken viime kauden uuden päävalmentajan, kun Jack Capuano korvattiin NHL-legenda Doug Weightillä.

Uudella luotsilla oli heti suuret odotukset Baileyn suuntaan ja se näkyi välittömästi, kun hän iski miehen Islandersin ykkösketjuun.

– Hän sanoi minulle, että minun pitää olla parempi – ja että minun pitää kehittyä. Hän sanoi myös uskovansa siihen, että pystyn kehittymään, Bailey kertoo.

Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman uutisoi, että Islanders oli pari kautta sitten hyvin lähellä vaihtokauppaa, missä Bailey olisi lähetetty Edmonton Oilersiin, vaihdossa hyökkääjä Sam Gagneriin.

Vaihtokauppa jäi kuitenkin piippuun ja Islanders saa totisesti nyt huokaista helpotuksesta.

– Kyllä, olisin uskonut sinua, jos olisit kertonut minulle silloin, että voisin olla vielä jouluna 2017 Islanders-paidassa. Rakastan olla täällä. Täällä halusin aina olla. Minun vaimoni tykkää olla täällä ja lapseni syntyivät täällä, Bailey sanoi Friedmanille haastattelussa.

Baileyn nykyinen 3,3 miljoonan dollarin vuosipalkan sopimus päättyy ensi kesään, mikä tarkoittaa sitä, että hänestä tulee ilman jatkopaperia vapaa pelaaja.

– Olen miettinyt sitä. Täällä pysyminen on kuitenkin minun ykkösprioriteetti. Olisi hauskaa pelata koko ura täällä. Uskon siihen, mihin suuntaan Islanders on menossa, kiekkotähti vakuuttaa.