Vuodenvaihteessa Buffalossa alle 20-vuotiaden maailmanmestaruudesta pelaava Kanada on nimennyt 32 pelaajan ryhmän, josta muodostuu lopulta maan edustusjoukkue Yhdysvaltain kisoihin.

Johtavia pelaajia ryhmässä ovat tammikuussa MM-hopeaa napanneet maalivahti Carter Hart, puolustajat Jake Bean, Kale Clague ja Dante Fabbro sekä hyökkääjät Dillon Dube, Michael McLeod ja Taylor Raddysh.

Muita kuumia lupauksia ovat pakki Cale Makar ja hyökkääjä Cody Glass.

Ryhmän valintaprosessi oli nyt erilainen aiempiin vuosiin verrattuna.

– Valintamenetelmämme ei ole tapahtunut syyskuusta tähän hetkeen. Meillä on arviointikirja näistä pelaajista, kykyjenetsijä Brad McEwan paljasti kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n sivujen mukaan.

Kanada hakee tosissaan paluuta ikäluokan dominoijaksi uudenlaisella valintaprosessilla. Se on armoton, sillä pelaajia on tarkkailtu kauan.

– Tämä ei alkanut kesällä. Se on ollut käynnissä neljä vuotta, ja olemme todella tyytyväisiä siihen, missä olemme nyt. Nykyiset pelaajat ymmärtävät, millaista on edustaa maata, McEwan jyrähti.

Edellisen mestaruuden vaahteralehtipaidat veivät vuoden 2015 kisoissa, mutta muuten tahti on ollut todella vaisua.

Pelkästään 2010-luvulla mitaleita on kertynyt surkeasti viisi (1 kulta, 3 hopeaa, 1 pronssi), kun esimerkiksi vuodesta 1999 vuoteen 2009 se oli aina mitaleilla ja viidesti mestari.

Kanada avaa kisansa alkulohkourakalla, joka käsittää ottelut USA:a, Tanskaa, Slovakiaa ja Nuoria Leijonia vastaan.