Liigan puolella viime aikoina vaisusti pelannut JYP sai tiistaina helpotusta tuskalleen, kun se väänsi tärkeän tasapelin CHL-puolivälierien ensimmäisessä osassa. Joukkuetta ei kotonaan lannistanut mikään.

Maalivahti Eetu Laurikaisen viime viikonloppuinen loukkaantuminen, vierailijoiden sentteri Jan Sussin mättämä hattutemppu, ensimmäisessä erässä tullut nopea kahden maalin takaa-ajoasema ja yllättäen Juha-Pekka Hytösen saama suihkukomennuskaan eivät onnistuneet kaatamaan hurrikaanipaitoja.

Tasapeli oli taatusti iso asia, kun miettii, kuinka vaikeaa JYP:llä on esimerkiksi Liigassa ollut.

– Alku oli taas vähän puolishokeeraava. Hyvin kasattiin rivit sen jälkeen ja ei lannistuttu kaverin maaleista. Oltiin toisessa ja kolmannessa erässä selvästi kaveria aktiivisempia. Olisi ansaittu parempi tulos minun mielestä, Ossi Louhivaara kertasi JYP:n nettisivuilla.

Tyytyväisen oloinen oli myös päävalmentaja Marko Virtanen.

– Sieltä se vaan oma peli tänään puristettiin esiin vaikeiden pelien ja tämän illan vaikean alun jälkeen. Se antaa taas itseluottamusta jatkoon. Ei se kaukana ole, että kaikki loksahtaa paikoilleen, luotsi sanoi jyväskyläläisten sivuilla.

JYP on ainoa CHL:ssä jatkossa oleva suomalaisjoukkue. Se yrittää sinetöidä semifinaalipaikkansa ensi tiistaina Tsekissä.