23-vuotiaan Nathan Walkerin NHL-ura tökkii pahasti, sillä hyökkääjä joutui toistamiseen siirtolistalle tällä kaudella – tällä kertaa Edmonton Oilersissa.

Ainoastaan 173-senttiselle NHL-historian ensimmäiselle australialaiselle pelaajalle pitää nostaa hattua. Tshekin juniorisarjoista NHL-jäille itsensä kivunnut työteliäs nuorukainen on tehnyt hartiavoimin hommia unelmiensa eteen.

Walker siirtyi kaudeksi 2013-14 AHL-sopimuksella Pohjois-Amerikkaan. Ensimmäinen farmikausi tuotti NHL-varauksen Washington Capitalsiin. Parhaalla kaudellaan hän on tehnyt 41 tehopistettä Hershey Bearsin riveissä AHL:ssä.

Tällä kaudella NHL-unelma toteutui, kun Walker pääsi pelaamaan Capitalsin riveissä yhdeksän ottelua ja teki yhden maalin. Lopulta seura päätti laittaa hänet siirtolistalle, josta Oilers hänet poimi.

Kaksi ottelua kuitenkin riitti, minkä seurauksena Walker on jälleen vapaata riistaa.

Nähtäväksi jää, miten nuorukaisen ura jatkuu tästä eteenpäin. Jos NHL:n portit sulkeutuvat, olisi kovalla asenteella pelaava hyökkääjä mielenkiintoista nähdä kotimaisessa Liigassa. Walkerin vahvuus on todella hyvä luistelu, minkä lisäksi häntä kehutaan vahvaksi joukkuepelaajaksi.