Buffalo Sabresin alkukausi on ollut karmeaa katsottavaa ja joukkueen GM Jason Botterill päätti tehdä maanantaina muutoksia rypevän joukkueensa kokoonpanoon.
Botteril teki ison ratkaisun ja lähetti konkarihyökkääjä Matt Moulsonin siirtolistalle.

Viiden miljoonan dollarin palkkaa kesään 2019 asti tienaava Moulson on jäänyt kokonaan ilman tehopisteitä tällä kaudella pelaamassaan 14 ottelussa. 34-vuotiaan ex-maalitykin tehotilasto on tältä ajalta karmaiseva -9.

Sabres on pelannut äärimmäisen surkeasti tällä sesongilla ja joukkue on valahtanut koko NHL:n sarjataulukon viimeiselle sijalle.

Moulsoniin lähtöön Botterill reagoi tekemällä pienen vaihtokaupan, missä Detroit Red Wingsiin kauden alussa Pittsburgh Penguinsista kaupattu hyökkääjä Scott Wilson siirtyy rämpivään ”puhvelilaumaan”.

Sabres antoi kaupassa Red Wingsiin viidennen kierroksen varausvuoron kesän 2019 varaustilaisuuteen.

Siirtohuhuissa alkukaudella pyörinyt tähtihyökkääjä Kyle Okposo näki hyvän joukkuetoverinsa lähdön totisena merkkinä pelaajille.

– Se oli viesti pelaajille, että: ”kerätkää itsenne!” Moulson jyrähti Buffalo Newsin toimittajalle John Voglille.

– Meidän täytyy voittaa pelejä. Jos et voita, etkä saa hyviä tuloksia, hyvät ihmiset joutuvat maksamaan hinnan siitä, kanadalaispeluri sanoo viitaten Moulsonin lähtöön.

TSN:n toimittajan Darren Dregerin tietojen mukaan Sabres yritti aktiivisesti kaupata Moulsonia muille NHL-seuroille, mutta miehen suurelle palkkapussille ei löytynyt ottajia. Sabres oli jopa valmis ottamaan itselleen osan Moulsonin jättimäisestä palkasta.

Myös Moulson oli valmis siirtoon, koska hän suostui ottamaan sopimuksestaan pykälän pois, missä hän saa valita 12 NHL-seuraa mihin hän haluaa siirtyä.

Okposo otti hyvän ystävänsä lähdön rankasti.

– On rankkaa menettää tuollainen kaveri. Hän on ollut minun parhaita kavereita jo jonkin aikaa. Hän merkitsee minulle paljon. Tämä on todella rankka uutinen, mutta samaan aikaan tämä on bisnestä. Hän tietää sen paremmin kuin kukaan, Okposo sanoo.