3,6 miljoonaa USA:n dollaria.

Onhan se nyt jo… jotain. Aika paljonkin itseasiassa.

Mutta kun puhutaan NHL-pelaajien palkoista, lukema ei yhtäkkiä kuulostakaan suuren suurelta.

Siis kausipalkkana.

Ja jos se on NHL-pelaajan koko uran palkka, summa ei enää olekaan ”paljon mitään”.

Varsinkaan, jos kyseessä on yhden oman aikakautensa kiistatta parhaan ja suurimman pelajaan uran palkka.

Seitsemältätoista kaudelta!

Montreal Canadiensissa 1970-luvulla viisi Stanley Cupia voittanut Guy Lafleur on paljastanut tienanneensa koko 17 kauden NHL-uraltaan yhteensä 3,6 miljoonaa dollaria. Asian toi julki pelaaja-agentti Allan Walsh twitterissä.

Toki rahan arvo on muuttunut vuosikymmenien aikana, mutta nykypelaajille maksettavien korvausten rinnalla Lafleurin palkka kuulostaa naurettavalta.

Viiden Stanley Cup -voiton ohessa Lafleur mm. voitti NHL:n pistepörssin kausilla 1975–76, 1976–77 ja 1977–78. Sarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi hänet valittiin 1976–77 ja 1977–78. Lafleurin meriittilistalle kuuluu lisäksi mm. Kanada Cupin voitto 1976 sekä valinta Hockey Hall of Fameen kaudella 1988–89.

Ihan vaan vertailun vuoksi. Tällä kaudella mm. sellaiset suurpelaajat kuin Darren Helm (Detroit, 3,85 miljoonaa dollaria), Lars Eller (Washington, 3,5), Matt Beleskey (Boston 3,8), Jakob Silfverberg (Anaheim 3,75), ja Vladimir Sobotka St. Louis, 3,5) tienaavat suunnilleen saman verran kuin Lafleur – koko urallaan!

Allan Walsh🏒

@walsha
In an interview last night, Montreal Canadiens legend Guy Lafleur said that he earned a grand total of $3.6M over his entire 17 year NHL career.