Kolmentoista ottelun ajan sitä odotettiin, turhaan. Neljännessätoista viimein tärppäsi.

Suomalaishyökkääjä Iiro Pakarinen avasi tämän kauden pistetilinsä NHL:ssä viime yönä Suomen aikaa ottelussa Washington Capitalsia vastaan.

Onnistuminen tuli erittäin tärkeään paikkaan, sillä Pakarisen alustaman maalin ansiosta Oilers ylsi vierastasapeliin ja sai neljän pelin vieraskiertueensa tuliaissaldoa kasvatettua vielä yhdellä pisteellä.

Osuman viimeistelleelle Jujhar Khairalle maali oli puolestaan kauden ensimmäinen. Khairalle kyseessä oli kauden seitsemäs ottelu ja ensimmäinen kerta sitten lokakuun 28. päivän, kun tämä oli pelaavassa kokoonpanossa.

Viime kaudella Khaira onnistui tekemään yhden maalin, eli kaikkiaan hän on osunut 32 NHL-ottelussaan nyt kahdesti.

Pakarinen teki tärkeään maaliin vahvan esityön nousemalla maalin takaa vahvasti luukulle ja yrittämällä vanhanaikaista. Capitals-vahti Braden Holtby torjui vielä Pakarisen toisenkin rysty-yrityksen, mutta Khaira survoi lopulta irtokiekon verkkoon.

Pakarisen alkukausi on ollut tuskainen. Viime kaudella 26-vuotias suomalainen sai 14 ottelussa kasaan tehot 2+2, nyt samassa ajassa saldo on siis 0+1. Kaudella 2015-16 Pakarinen saldosi 63 pelissä tehot 5+8=13.

Maali maistui niin harvoin onnistuville pelaajille kuin Oilersin päävalmentajalle Todd McLellanille.

– Se oli iso maali ketjullemme ja koko joukkueellemme. Juuri tuollaisia maaleja me tarvitsemme kolmos- ja nelosketjuiltamme. Ryan Strome ja Pakarinen pelasivat mahtavasti, me vain mäiskimme ympärillemme, ja kiekko meni sisään, Khaira kommentoi nhl.comille.

Myös McLellan muistutti hierarkiassa ”alempana” olevien ketjujen onnistumisen merkityksestä.

– Saimme alempien ketjujen pelaajista jotakin irti, mikä oli hieno nähdä. Nyt meillä on pieni momentum päällä, ja meidän pitää vain jatkaa samaan malliin. Tuo sama asenne pitää näkyä jäällä taas tiistaina, McLellan viittasi nhl.comin haastattelussa tulevaan Vegas Golden Knights -koitokseen.

Capitals voitti ottelun rankkarikisan jälkeen maalein 2-1.

Voit katsoa Khairan tekemän ja Pakarisen alustaman maalin tästä linkistä.