Sportin nimihirviö huitaisi rumasti HIFK-kapteenia – sai tuntuvan pelikiellon Liigan kurinpidolta!

© Kuva: Pekka Mäntylä

Sport-hyökkääjä Sam Povorozniouk on saanut tuntuvan pelikiellon Liigan kurinpidolta.

Tapaus johtaa juurensa maajoukkuetaukoa edeltäneeseen otteluun HIFK:n ja Sportin välillä.

Toisessa erässä taklauksen jäljiltä Povorozniouk huitaisi IFK-kapteenia Lennart Petrelliä naamaan. Povorozniouk lensi pihalle, Petrell taas ei pystynyt jatkamaan pelaamista kyseisessä ottelussa.

– Otteluvalvojan ja erotuomarin lausumien mukaan Petrellin taklauksen jälkeen Povorozniouk ottaa muutaman luistelupotkun Petrellin perään ja huitaisee tätä kaksin käsin mailallaan. Mailalla huitaisu osuu Petrelliä päähän. Sekä erotuomarin että otteluvalvojan lausuman mukaan kyse on tarkoituksellisesta teosta. Lääkärinlausunnon mukaan Petrell loukkaantui huitomisen seurauksena, kurinpitoraportissa käydään läpi.

– Kurinpitodelegaatio toteaa, että mailalla päähän lyöminen ei kuulu millään tavoin jääkiekkoon ja siitä aiheutuu aina merkittävä loukkaantumisriski. Pelikiellon kestoa harkitessaan kurinpitodelegaatio on ottanut huomioon Povoroznioukin menettelyn moitittavuuden. Kurinpitodelegaatio pitää Povoroznioukin tarkoituksellista vastustajan mailalla lyömistä, jonka seurauksena Petrell loukkaantuu, kuuden ottelun arvoisena tekona.

Povoroznioukilla oli alla yksi kurinpitotapaus alkukaudelta. Tämä ei vaikuttanut kuitenkaan uusimman rangaistuksen kovuuteen.