Sebastian Aho saavuttaa merkkipaalun NHL:ssä – huima muodonmuutos kerää hämmästelyä

© Kuva: Getty Images

Carolina Hurricanesin riveissä suomalaishyökkääjä Sebastian Aho saavuttaa ensi yönä merkkipaluun, sillä hän pelaa NHL-uransa sadannen ottelunsa.

Tämä on ohjelmassa Buffalossa, missä Hurricanes kohtaa Sabresin.

– Kaikki on tapahtunut todella nopeasti. Tuntuu aika hyvältä, että saa jo nyt täyteen 100 peliä NHL:ssä, Aho mietti Hurricanesin verkkosivuilla.

Tällä hetkellä Ahon on helppo hymyillä. 20-vuotias suomalaishyökkääjä haki kauden ensimmäistä maaliaan peräti 15 ottelun ajan. Kuudestoista kamppailu toden sanoi, kun Dallas Starsia vastaan Aho onnistui pistämään kiekon tolppien väliin.

– Sitä saa aina itseluottamusta, kun pystyy viimeistelemään kauden ensimmäisensä. Olen yrittänyt kuitenkin pelata ihan samalla tavalla koko ajan.

– Ja tiesin, että se (maali) on tulossa. Täytyy iloita, että se lopulta tuli, Aho tuumasi vapautuneena.

Onnistumisen jälkeen Hurricanesin päävalmentaja Bill Peters on hämmästellyt Ahon isoa muodonmuutosta.

– Hän asetti itselleen paljon paineita. Kun maali syntyi, niin yhtäkkiä hän on ampunut aivan järkyttävästi kiekkoa kohti maalia. Ehkä se vaati vain sen yhden, Peters mietti Ahon kauden avausmaalista.

– Hän on pelannut koko ajan hyvin ja hän on luonut laatupaikkoja. Toivottasti tuo onnistuminen oli osoitus siitä, että hyviä asioita on tulossa, Peters jatkoi.

Edelliseen kahteen otteluun Aho on nakuttanut tehot 2+3. Hän, Jordan Staal ja toinen suomalaishyökkääjä Teuvo Teräväinen ovat muodostaneet todella tuhoisan ketjun sen jälkeen, kun kolmikko laitettiin yhteen.

– He ovat erittäin lahjakkaita kavereita. Molemmilla on terävä pelisilmä ja vaikka kuinka paljon taitoa, ketjun sentteri Staal kehuu suomalaishyökkääjiä.

– Yritän tehdä heille tilaa ja yritän ajaa kovasti maalille. He taas pitävät enemmän kiekkoa ja minulle jää se helpompi osa tuossa kaiken keskellä. On ollut hauska pelata heidän kanssaan. Toivottavasti pystymme jatkamaan näitä otteita, Staal pohdiskeli.

Hurricanesin ja Sabresin ottelu lähtee liikkeelle Suomen aikaan ensi yönä kello 02.


PPÄIVÄN VIHJE: DETROIT RED WINGS – COLUMBUS BLUE JACKETS

NHL Prime Time: Nappaako Columbus kauden avausvoittonsa heikon Detroitin kustannuksella?