NHL-joukkue Buffalo Sabresin farmijoukkue Rochester Americans on ollut yksi AHL:n valopilkuista. Itäisessä konferenssissa viime kaudella lähelle häntää jumahtanut joukkue on nyt peräti sarjanelonen päätähtenään yhdysvaltalaishyökkääjä C. J. Smith.

Voittamaan oppineen Americansin vire on ainakin jossain määrin ilonaihe myös Buffalo Sabresin suhteen. NHL:ssä toiseksi vähiten pisteitä keränneet puhvelit saavat Americansin tämän vireen jatkuessa nuoria lupauksia rosteriinsa mahdollisesti jo tällä kaudella.

Niitä Buffalo myös tarvitsee. Joukkue on voittanut tänä syksynä vain viidesti.

AHL:n puolella Rochesterin tilanne on täysin erilainen. Joukkue on jäänyt viidessä edellisessä pelissä ainoastaan kerran pisteittä lataamatta kaikkia panoksia vielä peliin.

– Emme usko, että käytämme syvyyttämme niin paljon kuin meillä on, esimerkiksi etenkään puolustuksessa, päävalmentaja Chris Taylor sanoi Buffalo Newsin mukaan.

Vaikka Buffalossa on tuloksellisesti synkät ajat, voi AHL:ssä kasvavat pelaajat muuttaa tilannetta panoksellaan. Farmin puolella meno on raikasta, joka voisi tarkoittaa Smithin kaltaisten valopilkkujen ponnahdusta taalajäille.

– Yritämme ajaa (joukkueeseen) hyviä ihmisiä, jotka haluavat työskennellä päivittäin ja huolehtia toisistaan. Se on mitä me teemme. Kaverit huolehtivat, ja uskon, että siksi olemme hieman menestyneempiä, AHL-joukkue Rochesterin käskijä Taylor valotti.

Buffalonsuomalaistähti on Rasmus Ristolainen. Tällä kaudella loukkaantumisista kärsinyt pakki on nakuttanut 13 kamppailussa viisi syöttöpistettä.