Toronto Maple Leafsistä tuskin puhutaan vielä NHL:n suurimpana mestarisuosikkina, mutta lähitulevaisuudessa sekin voi olla jo realismia.

Maple Leafs on täynnä nuoria tähtipelaajia, joista kirkkaimpia ovat hyökkääjät Auston Matthews, William Nylander ja Mitch Marner, sekä puolustaja Morgan Reilly.

– Maple Leafsin kehitys on nopeutunut, ja heiltä odotetaan jo nyt pitkää pudotuspelikevättä. Se tarkoittaa sitä, että heidän johtajien täytyy alkaa miettimään erilaisia vaihtoehtoja tulevaisuutta varten, USA Todayn toimittaja Jimmy Hascup avaa.

Leafs on pelannut viimeiset kymmenen ottelua suhteellisen nihkeästi, kun voittoja heillä on niistä kasassa vain neljä. Vielä on kuitenkin liian aikaista sanoa, onko perinteinen kanadalaisseura keväällä pudotuspeliviivan yläpuolella.

Jos ei ole, niin heidän sopimuksistaan ensi kesänä vapautuvista pelaajista tulee suurella varmuudella vaihtotavaraa.

Maple Leafsiltä löytyy muutamia kovan luokan hyökkääjiä, joiden NHL-sopimus päättyy tähän kauteen, ja yksi heistä on lähes kolmen miljoonan dollarin vuosipalkkaa tienaava suomalainen Leo Komarov.

– Maple Leafsillä on 5,6 miljoonan dollaria tilaa palkkakatossa, sekä heillä on myös potentiaalisia ensi kesänä vapautuvia hyökkääjiä, kuten James van Riemsdyk, Tyler Bozak ja Leo Komarov. Heillä on myös paljon nuoria lupauksia juniorisarjoissa. Heillä olisi paljon ammuksia, joita voisi hyödyntää vaihtokaupassa. He saattavat etsiä vahvistusta puolustukseen, Hascup uskoo.

Komarov on aloittanut NHL-kauden nihkeästi, kun 30-vuotiaalla konkarihyökkääjällä on 17 ottelussa kasassa tehopisteet 2+5=7. Suomalaishyökkääjä kuuluu silti joukkueensa kantaviin voimiin kokemuksensa ja fyysisen pelinsä ansiosta.