Jääkiekkomaailma tuntee monia erikoisia pelaajasiirtoja ja muitakin ”peliliikkeitä”.

Mutta nyt Keski-Suomesta kajahtaa siirtouutinen, joka hakee vertaistaan ainakin suomalaisessa jääkiekossa.

Mestis-seura KeuPa HT:n Taneli Maasalo nimittäin siirtyy Aasian liigassa pelaavan japanilaisseura Nikko Icebucksin riveihin.

Ei uutisessa muuten mitään järisyttävän erikoista olisi, mutta kun Maasalo hyppää Aasian liigaan suoraan KeuPan toimistolta – myyntijohtajan ja pelaajakoordinaattorin tehtävistä!

Toki Maasalolla, 29, on vankka pelaajatausta. Hän pelasi kaikissa juniori-ikäluokissa SM-sarjaa JYPin paidassa sekä sittemmin seitsemällä kaudella 178 Mestiksen runkosarjaottelua ja 27 pudotuspeliä.

Neljällä viime kaudella Maasalo toimi KeuPa HT:n kapteenina Mestiksessä ja teki jo peliuransa aikana seurassa markkinointitöitä. Viime kevään jälkeen mies siirtyi täyspäiväisesti toimiston puolelle.

Maasalon siirron taustalla on tuttu kontakti Keski-Suomen jääkiekkopiireistä. Nikko Icebucksin päävalmentajana nimittäin toimii entinen liigamaalivahti ja pitkään JYPin valmennustiimiin kuulunut Ari-Pekka Siekkinen.

Maasalon mukaan aluksi on sovittu kuukauden pestistä. Joukkueelle tuli keskushyökkääjän tarve, koska suomalainen Jesse Niinimäki on loukkaantuneena. Nikko Icebucksissa pelaa myös yksi kaikkien aikojen Leijona-legendoista, puolustaja Petteri Nummelin.

– Siekkinen soitti viime sunnuntaina ja tarjosi ainutlaatuista mahdollisuutta kuukauden keikalle. Sen verran yllättäen ”Kengän” soitto tuli, että hetki piti happea vetää ja miettiä asiaa tosissaan. Olen kyllä pitänyt kuntoa yllä, mutta edellisestä pelistä on jo aikaa. Saan tosin harjoitella ensin viikon toipuen samalla aikaerosta ennen ensimmäistä ottelua, Maasalo kertoo KeuPan nettisivuilla julkaistussa tiedotteessa.

Seuran tiedotteen mukaan Siekkinen on maininnut valmentamansa joukkueen olevan ”hyvää Mestis-tasoa”. Aasian liigassa pelaa joukkueita Japanista, Kiinasta, Etelä-Koreasta ja Venäjältä.

KeuPan organisaatiolle tärkeän tekijän lähtö aiheutti pohdintaa.

– Muutaman päivän mietittyään hallitus näytti asian suhteen vihreää valoa. Olemmehan ”Ihmisten joukkue” alusta loppuun. Ajateltiin, että jos Taneli pääsee sopimuksesta Nikkon kanssa järkevään ratkaisuun, niin ei tällaista eksoottista korttia voi jättää katsomatta. Se on mahdollisuus, jota ei joka pojalle tule vastaan kiekkouran aikana, Olli Raaska ja Petri Lehtonen KeuPa Hockey Oy:n hallituksesta kommentoivat tiedotteessa.

Maasalo matkustaa Japaniin tänään. Ensimmäisen kerran hänen on määrä pelata uuden joukkueensa riveissä lauantaina.