Kesällä NHL:ssä suomalaishyökkääjän Jori Lehterän osoite vaihtui, kun St. Louis Blues kauppasi hänet Philadelphia Flyersiin.

Vaihtokaupassa Blues sai itselleen kanadalaishyökkääjän Brayden Schennin. Lehterän lisäksi Blues lähetti Flyersille kaksi varausvuoroa. Näistä toinen oli kesän NHL-draftin ensimmäisen kierroksen vuoro, jolla Flyers varasi itselleen Morgan Frostin. Toinen oli ehdollinen vuoro, joka kohdistuu ensi kesän varaustilaisuuteen.

Vaikka Schennistä maksettiin kova hinta, on vaihtokaupasta tullut jo todellinen lottovoitto Bluesille.

26-vuotiaasta kanadalaishyökkääjästä on tullut nopeasti todellinen kulmapalanen uudessa seurassa. 21 ottelussa Schennille on merkattu tehot 8+18=26.

Jo Flyersissa Schenn paukutti kohtuullisia tehoja. Viime kaudella 55 (25+30) ja toissa kaudella 59 (26+33) pistettä.

– Esimerkiksi viime kaudella hänen 25 maalista peräti 17 tuli ylivoimalla. Ilmoilla oli kysymyksiä siitä, että olisiko hän lopulta vain rivipelaaja St. Louisissa, NBC Sportsin toimittaja James O’Brien mietti.

– Kävikin niin, että hänestä on tullut todella iso hahmo Bluesille. On ollut hämmentävää, mutta samalla kutkuttavaa katsella hänen otteitaan, O’Brien jatkoi.

Schenn on muodostanut todellisen tehoketjun yhdessä Jaden Schwartzin ja Vladimir Tarasenkon kanssa. Kolmikosta Schwartzilla on Schennin tapaan 26 pistettä kasassa (10+16). Tarasenko tulee hieman heidän perässä tehoilla 10+12=22.

Flyersille vaihtokaupan kiehtovin kohde on 18-vuotias kanadalaislupaus Frost, joka pelaa vielä Kanadan juniorisarjoissa. Bluesista saapunut Lehterä sen sijaan on tahkonnut varsin vaatimattomassa roolissa koko alkusyksyn ajan. 13 ottelussa 29-vuotiaalle suomalaissentterille on merkattu tehot 0+2.