Edmonton Oilers teki Suomen aikaan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä vaihtokaupan Los Angeles Kingsin kanssa, missä suomalaishyökkääjä Jussi Jokinen matkaa Kaliforniaan ja hyökkääjä Michael Cammalleri saapuu vahvistamaan maalintekovaikeuksista kärsivää Oilersia.

Vaihtokauppa herätti kummastusta, koska 34-vuotias Jokinen ei onnistunut tällä kaudella vielä kertaakaan maalinteossa, eikä suomalaiskonkarilla ole kuin yksi syöttöpiste NHL-kauden 14 ensimmäisessä pelissä.

35-vuotias Cammalleri on taas kirjannut jo tehopisteet 3+4 kauden 15 ottelussa.

TSN:n toimittaja Ryan Rishaug ihmetteli, miksi Kings teki ylipäätään koko vaihtokaupan.

– En ymmärrä tätä kauppaa Kingsin puolesta. Jokinen on ollut todellisissa vaikeuksissa tällä kaudella. Mielenkiintoista nähdä, mitä annettavaa Cammallerilla on vielä jäljellä hyökkäyssuuntaan, Rishaug kirjoittaa Twitterissä.

– Jokinen on järkevä, mutta hidas pelaaja. Oilers-luotsi Todd McLellania ei koskaan miellyttänyt hänen peluuttaminen, toimittaja jatkaa.